Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Hengellisen voiman salaisuus

 

”Sillä näin sanoo Herra, Herra, Israelin Pyhä: Kääntymällä ja pysymällä hiljaa te pelastutte, rauhallisuus ja luottamus on teidän väkevyytenne.” (Jes.30:15)

Jumalan salaisuus hengelliseen voimaan pääsemiseksi on: ” Hiljaisuus ja luottamus ovat sinun voimasi.”
Hepreaksi sana hiljaisuus tarkoittaa ”lepoa”. Lepo tarkoittaa rauhallisuutta, rentoutumista, vapautta kaikesta ahdistuksesta. Se on hiljaa olemista ja alapuolella olevan tuen varassa makaamista.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Tänä päivänä ei kovin monella uskovalla ole tällaista hiljaisuutta ja luottamusta. Joukoittain ihmiset aktiivisuuden vimmassaan pyrkivät mielipuolisesti saamaan terveyttä, omaisuutta ja nautintoa. Jopa seurakunnassa, Jumalan palvelijat juoksentelevat edestakaisin murehtien, peläten, etsien vastauksia erilaisista kokoontumisista, seminaareista ja sesonkikirjallisuudesta. Kaikki kaipaavat ohjausta, ratkaisuja, jotain mikä rauhoittaisi heidän mielensä. He vain etsivät sitä kaikista muista lähteistä, paitsi Herralta. He eivät tajua, että Jumala on jo puhunut heille sanassaan Jesajan kautta: Jos he eivät käänny Hänen puoleensa kaikkine asioineen, heidän kärsimyksensä loppuu murheeseen ja sekasortoon.

Jesaja kuvaa miten Jumalan vanhurskauden tulisi ilmetä meissä:” Silloin vanhurskauden hedelmä on rauha, vanhurskauden vaikutus lepo ja turvallisuus iankaikkisesti” (Jes.32:17). Levollinen henki, sydämen hiljaisuus ja rauha Jumalan kanssa on vanhurskaudessa vaeltamisen tuottamaa hedelmää?

Jesajan katsellessa ympärilleen hän näki Jumalan kansan pakenevan Egyptiin apua hakemaan, luottaen ihmisiin, tukeutuen hevosiin ja sotavaunuihin. Suurlähettiläät saapuivat ja lähtivät. Johtajat pitivät hätätilakokouksia. Kaikki itkivät paniikissa: ” Mitä voimme tehdä?”

Jesaja vakuutti heille: ”Ei sen tarvitse olla näin. Palatkaa takaisin luopumuksestanne. Katukaa sitä, että kapinassanne halusitte luottaa toisiin. Kääntykää Herran puoleen ja hän peittelee teidät rauhan huopaan. Hän antaa teille hiljaisuuden ja levon kaiken sen keskellä, mitä kohtaatte.”