Läsnäolo hakusessa

 

”Valitsisitko mieluummin Jumalan kanssa olemisen vai vastauksen kaikkiin rukouksiisi?” kyseli 24/7-rukousliikkeen perustaja Pete Graig viime perjantaina Vapaakirkon kesäjuhlilla. Kysymys oli minulle aiheellinen ja oivallinen. Toisinaan sitä tulee pyydettyä Jumalalta niin paljon asioita, että omaa ”Jumala, sä voisit tehdä nämä asiat” -listaa laatiessa itse Jumala unohtuu.

            Pete Graigin kysymys tähtäsi siihen, että vaikka rukousvastaukset ovat ihania, suhde Jumalaan on niitä tärkeämpi. Vaikka aina ei tunnukaan siltä, Jumalalla on meille parempaa annettavaa kuin uuden työpaikan saaminen tai parantuminen sairaudesta. Omia unelmia ei tietenkään tarvitse heittää romukoppaan, mutta jumalasuhdetta ei myöskään kannata rakentaa kokonaan Jumalalle esitettävien pyyntöjen varaan. Jumalalla on meille paljon sanottavaa ja hänen rakkautensa on niin hienoa, että se antaa elämäämme enemmän kuin minkään oman toiveemme toteutuminen.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

            Onneksi suhteessa Jumalaan voi joka tapauksessa olla levollisella mielellä. Kun Jumalalta pyytää asioita, hän osaa rakkaudella päättää, milloin vastata pyyntöön. Jos pyydämme niin antaumuksella, että pyynnöistä tulee meille epäjumalia, Jumala osaa sanoa viisaasti ei (tai kyllä, Jumala tietää milloin se on tarpeen). Luotan siihen, että ihminen, joka lähestyy Jumalaa, ei pysty pilaamaan jumalasuhdettaan millään, ei edes liialla pyytämisellä. Jumala haluaa rakkaudessaan olla yhteydessä tällaisten ihmisten kanssa, jotka pyytävät jos jonkinlaisia asioita. Hän puhuttelee ja johdattaa meitä, kun me olemme sortuneet johonkin typerään.

            Mutta miten sitten etsiytyä siihen peräänkuulutettuun Jumalan läsnäoloon? Joskus se on luonnollista ja helppoa, mutta monesti hankalaa ja tuskaannuttavaa. Minä aion aloittaa näin: ”Jumala, minusta sinun läsnäoloasi on vaikeaa etsiä. Voitko vakuuttaa minua siitä, että läsnäolosi on eheyttävää, rakastavaa ja parempaa kuin rukousvastaukset? Puhu minulle jotain, mitä sinä haluat minulle sanoa.”

             Uskon että Jumala haluaa lähteä tällaiseen prosessiin jokaisen pyytävän kanssa. Katsotaan, miten Jumala vastaa.