Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Älä sano, että olet muori

 

Raamattu kertoo kaverista nimeltä Jeremia. Tästä arkajalasta muovautui suuri profeetta, vaikka hänen sanansa kaikuivat kuuroille korville. Jeremian kirjan yksi tutuimmista kohdista on se, jossa hänet kutsutaan tehtävään: ”Älä sano, että olet nuori, vaan mene, minne ikinä sinut lähetän, ja puhu mitä minä käsken sinun puhua.”(Jer. 1:7) Tätä jaetta alleviivataan rippiraamatuissa ja saarnatuoleissa. Nuoret ­- se joukko, johon monet kiinnittävät toivonsa. Unelmoidaan herätyksestä, jossa nuoret ovat etulinjassa. Odotetaan uutta sukupolvea, joka elää täynnä Pyhää Henkeä. Etsitään keinoja, joilla heidät houkuteltaisiin seurakuntaan ja ennen kaikkea pysymään siellä. Nuorisossa nähdään tulevaisuus.

Oikeinmerkki tälle ajattelulle. Nuorten ääntä on kuunneltava eikä vain historian lehtien havinaa. Mutta mitä vanhat tekevät, kun nuoret lähtevät liikkeelle? Lopettavatko he tehtävänsä ja luikkivat takavasemmalle? Eivät, he jatkavat nuorten rinnalla. Jumala ei käytä työkaluinaan vain keltanokkia, vaan myös harmaapäitä. Aabrahamkin oli vasta 75-vuotias, kun Herra teki liiton hänen kanssaan. Kirjaimet vaihtuvat äkkiä, kun unohtaa silmälasit: ”Älä sano, että olet muori, vaan mene, minne ikinä sinut lähetän…” Työnantajamme ei katso ikää, taitoa eikä ansioita, vaan sydäntä. Vaikka jalat kangistuisivat, usko voi vahvistua. Vaikka juokseminen olisi mahdotonta, rukoileminen on mahdollista.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kristinuskon tulevaisuus ei ole nuorissa ilman vanhojen viisautta. Kuinka moni nuori tukee lähetystyötä? Tämä elintärkeä – ei vain tapa, vaan elämän asenne ­- katoaa, jos nuoria ei opeteta rakastamaan niitäkin, jotka ovat kaukana. Kuinka moni nuori rukoilee uskollisesti? Esirukousmummot ja -vaarit ovat ilmiö, mutta nuorille suunnatut rukoustapahtumat huutavat tyhjyyttään. Kuinka moni nuori tietää, miltä herätys näyttää ja tuntuu? Kuinka moni muistaa ajan, jolloin Suomessa presidentin johdolla mentiin polvirukoukseen? Kuinka moni tietää, miksi lipussamme liehuu risti? Nuorissa ei ole tulevaisuutta ilman isiemme uskoa, jolla tämä maa rakennettiin. Tarvitaan vanhempia ja kokeneempia kulkemaan vierellä. Se ei edellytä heiltä tietoa siitä, mikä on Facebook tai mitä tarkoittaa OMG, riittää, että on kiinnostunut, luottaa ja välittää.

Jumalan työssä ei jäädä eläkkeelle. Hänen antamansa tehtävä on voimassa loppuun asti.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie