Afganistanin kristityt vetoavat: ”Auttakaa meitä tulemaan kuulluiksi”

 
Vakavia koulutyttöjä Afganistanissa.

Monelle pelon ja epätoivon keskellä elävälle Afganistanin kristitylle satelliittitelevisio on elämänlanka. Siitä todistavat myös yhteydenotot, joita kristillinen SAT-7 Pars -kanava saa katsojilta. Kuvituskuva: David Mark / Pixabay.

Valta vaihtui Afganistanissa nopeasti. Katselemme voimattomina uutiskuvia Kabulin lentokentältä. Pelko leviää. Moni afgaani näkee tulevaisuuden synkkänä vailla toivon säteitä. Erityisesti kristityt pelkäävät. He eivät uskalla edes kantaa puhelinta mukanaan, koska sen sisältö voidaan tarkistaa.

On vaikea tietää tarkalleen, mitä kaduilla, kujilla ja kodeissa todella tapahtuu. Kristityksi tunnustautuva saa varautua marttyyrin osaan. Juuri sitä kreikan sana martys alun perin tarkoittaa, todistajaa. Tuntuu, että on hyvin vähän, mitä voimme tehdä.

IK-opisto (vuosisop) neliöb.17.-30.1.MJa

Medialähetys Sanansaattajien yhteistyökumppani, kristillinen televisiokanava SAT-7 Pars lähettää ohjelmaa myös darin kielellä, joka on Afganistanin valtakieliä. Kukaan ei voi valvoa, mitä kanavaa kodeissa katsellaan, eikä kristillisen kanavan katsomisesta jää jälkeä laitteeseen. Siksi satelliittitelevisio on kaiken pelon ja epätoivon keskellä monelle elämänlanka.

Katselijapalaute on näinä aikoina poikkeuksellisen vetoavaa. ”Kristittyinä olemme todellisessa vaarassa… Valitettavasti minä ja perheeni olemme saaneet muutaman viime päivän aikana tappouhkauksia. Pyydän, olkaa meidän äänemme, auttakaa meitä tulemaan kuulluiksi…”

Voimme siis kuitenkin tehdä jotain Afganistanin hyväksi. Rukoilemme koko maan ja kansan puolesta. Rukoilemme malttia niille, jotka nyt kantavat siellä aseita. Rukoilemme taivaallista iloa ja rauhaa niille, joita odottaa marttyyrin osa. Ja välitämme konkreettisen tukemme SAT-7 Parsille, jotta se voi rohkeasti antaa äänen niille, jotka pelkäävät.

 
Sansa artikkeliban 15.11.alkaen,MJa