Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Jumala herättää henkemme johdattaakseen meitä

 
Jumala herättää henkemme johdattaakseen meitä
Nick Fewings /Unsplash

Saatamme usein miettiä, miten Jumala oikein meitä johdattaa tai kuinka voimme tietää, mikä on Jumalan tahto, eikö vain? Teemme siitä usein monimutkaisempaa kuin se onkaan. Kun olemme virittyneet Jumalan taajuudelle, hän herättää meidät haluamaan sitä, minkä hän haluaa meidän tekevän. Jumala herättää henkemme johdattaakseen meitä. Aivan kuten hän teki Esran aikoina.

Silloin Juudan ja Benjaminin sukujen päämiehet ja papit ja leeviläiset valmistautuivat matkaan, kaikki, joiden hengen Jumala herätti, miin että he päättivät lähteä rakentamaan Herran temppeliä Jerusalemiin. (Esra 1:5, Raamattu Kansalle -käännös)

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

Jumala herättää henkemme johdattaakseen meitä

Entä kuinka voimme olla niitä, joiden hengen Jumala herättää? Helposti. Pysymällä Jeesuksessa. Päivittäin. Entä miten se sitten tapahtuu? Rukoilemalla, lukemalla Raamattua, olemaan uskollisia vähässä. Kun sydämemme ovat virittyneet kuuntelemaan Jumalan ääntä, hän pystyy johdattamaan meitä ilman, että edes tiedostamme sitä.

Jumala saa teissä aikaan sen, että tahdotte tehdä ja myös teette niin kuin on hänen hyvä tarkoituksensa. (Fil.2:13)

Jumala muuttaa meitä, meidän ajatusmallejamme, asenteitamme, uskoamme enemmän hänen kaltaisekseen. Hän rohkaisee, kannustaa ja motivoi meitä sydämessämme, hän antaa halun ja voiman tehdä hänen tahtonsa mukaisesti. Eli Jumala herättää henkemme johdattaakseen meitä.

Olen aina halunnut olla tällainen ihminen, jonka hengen Jumala herättää, entäpä sinä? Pyhä Henki herättää meissä halun kuulla Jumalan äänen. Kääntyessämme sitten Jumalan puoleen, hän tekee loput. Yksinkertaista, kaunista, tehokasta. Joten voimme lopettaa murehtimisen. Kaikki on Jumalan hallussa. Kun pysyttelet Jumalan taajuudella, kaikki on hyvin.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.