IL: Juntuselle syyte laittomasta rahankeräyksestä – Jalovaara putkaan

 

Seppo Juntunen kaatoi apua hakevia sairaita rukoustilaisuudessa Alppilan kirkossa helmikuussa 1990. KUVA: Lehtikuvan arkisto

Pastori Seppo Juntusta syytetään laittomasta rahankeräyksestä. Juntunen saa Helsingin kärjäjäoikeudessa vastattavakseen syytteen, jonka mukaan Juntusen Rukouspalvelu ry on toimeenpannut rahankeräyksen ilman rahankeräyslaissa tarkoitettua lupaa. Syyttäjän mukaan luvatta on kerätty yli 200.000 euroa. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Lehti on uutisoinut myös Juntusen entiseen saarnatoveriin Pirkko Jalovaaraan kohdistuneista rahankeräysepäselvyyksistä. Lehden mukaan Jalovaara joutui viettämään alkuviikosta yön putkassa hänen hermostuttuaan rahankeräyksiä koskevissa poliisikuulusteluissa.

Iltalehti uutisoi Seppo Juntusen Rukouspalvelu ry:n tilille kertyneen marraskuun 2010 ja lokakuun 2012 välisenä aikana yhteensä 201 017 euroa tuottoja. Kyseiselle ajalle yhdistys ei saanut keräyslupia.

Juntunen sai yhdistykselleen aiemmin rahankeräysluvan vuosille 2008-2010. Yhdistys haki myöhemmin keräyslupaa vuoteen 2012 saakka, mutta tähän hakemukseen poliisihallitus joutui pyytämään useaan otteeseen täydennystä.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Syyttäjän mukaan poliisihallituksen lukuisat yhteydenotot osoittavat, että Juntunen oli tietoinen toiminnan lainvastaisuudesta.

Seppo Juntunen on jo aiemmin rahankeräysepäselvyyksistä epäillyn Pirkko Jalovaaran entinen saarnatoveri. Jalovaara ja Juntunen kiersivät Suomen kirkkoja 16 vuoden ajan. Kaksikon yhteistyö päättyi vuonna 2002 ja saarnaajien välit ovat sen jälkeen olleet tulehtuneet.

Iltalehti uutisoi torstaina Jalovaaran hermostuneen alkuviikosta tämän rahankeräysasioita koskevissa kuulusteluissa siinä määrin, että poliisi sulki Jalovaaran putkaan yön ajaksi.

Iltalehden uutiset:

Kohusaarnaajan ex-toveria epäillään

Kohusaarnaaja Pirkko Jalovaara joutui putkaan

Lue myös:

MTV: Käräjäoikeus jäädytti saarnaajan varoja yli miljoonan

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)