Elämäntaito: Lentokonemekaanikon hämmästyttävä ura: Mediatalon toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen on nyt myös lähetyslentäjien puheenjohtaja

Ystävänpäivänä voi muistaa myös yksinäistä lähimmäistä

 

Kuva: Abigail Batchelder

Monet muistavat huomenna ystävänpäivänä rakkaitaan ja ystäviä korteilla sekä lahjoilla.

Kaupallisen markkinahumun keskellä ystävänpäivästä saattaa muodostua joillekin kuitenkin vuoden yksinäisin päivä, jos kukaan ei muista.

Minkälaisia ajatuksia liikkuu lapsen päässä, kun päiväkodissa tai koulussa askarrellaan ystävänpäiväkortteja, jotka menevät suosituille lapsille, eikä itse saa kortin korttia tai kun on välitunnilla aina yksin? 

Heikentynyt liikuntakyky voi puolestaan tehdä monen vanhuksen elämän eristyneeksi.

SEKL neliöb. 5.-11.6. MJa

Jokainen meistä voi kuitenkin vaikuttaa siihen, että erityisesti lapsia ja nuoria huomioidaan tasapuolisesti. Kukaan ei saa jäädä ulkopuolelle minään vuoden päivänä eikä varsinkaan ystävänpäivänä.

Ystävänpäivänä voi yksinäisten oloa helpottaa esimerkiksi osallistumalla yhteisvastuukeräykseen, jolla tänä vuonna torjutaan nuorten yksinäisyyttä Suomessa ja Mosambikissa.

Yksinäisyys ja syrjäytyminen koskettavat nuoria eri tavoin eri puolilla maailmaa, mutta kokemus syrjäytymisestä on yhteinen ja sillä voi olla traagisiakin seurauksia.

Yhteisvastuukeräys

 

 
Artikkelibanneri perussanoma