Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Ystävänpäivänä voi muistaa myös yksinäistä lähimmäistä

 

Kuva: Abigail Batchelder

Monet muistavat huomenna ystävänpäivänä rakkaitaan ja ystäviä korteilla sekä lahjoilla.

Kaupallisen markkinahumun keskellä ystävänpäivästä saattaa muodostua joillekin kuitenkin vuoden yksinäisin päivä, jos kukaan ei muista.

Minkälaisia ajatuksia liikkuu lapsen päässä, kun päiväkodissa tai koulussa askarrellaan ystävänpäiväkortteja, jotka menevät suosituille lapsille, eikä itse saa kortin korttia tai kun on välitunnilla aina yksin? 

Heikentynyt liikuntakyky voi puolestaan tehdä monen vanhuksen elämän eristyneeksi.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Jokainen meistä voi kuitenkin vaikuttaa siihen, että erityisesti lapsia ja nuoria huomioidaan tasapuolisesti. Kukaan ei saa jäädä ulkopuolelle minään vuoden päivänä eikä varsinkaan ystävänpäivänä.

Ystävänpäivänä voi yksinäisten oloa helpottaa esimerkiksi osallistumalla yhteisvastuukeräykseen, jolla tänä vuonna torjutaan nuorten yksinäisyyttä Suomessa ja Mosambikissa.

Yksinäisyys ja syrjäytyminen koskettavat nuoria eri tavoin eri puolilla maailmaa, mutta kokemus syrjäytymisestä on yhteinen ja sillä voi olla traagisiakin seurauksia.

Yhteisvastuukeräys

 

 
Artikkelibanneri perussanoma