Ystävänpäivä kiellettiin Länsi-Venäjällä

 

Ystävänpäivän viettämiseen puututtiin Belgororodissa. Viranomaiset katsovat, ettei tällainen juhla edistä lasten ja nuorten hengellisten ja moraalisten arvojen oikeanlaista rakentumista. Sen sijaan se heidän mielestään edistää enemmän kaupallisten organisaatioiden tarkoitusperiä.

Business review Europe n internetsivuilla kerrotaan, että Belgorodissa kouluille, yrityksille ja yökerhoille on annettu ohjeistus, ettei mitään erityisohjelmaa pidä suunnitella ystävänpäiväksi.

Belgorodin kuvernöörin tiedottaja Grigory Bolotnikov perustelee toimenpidettä ystävänpäivän pinnallisuudella.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

– Ystävänpäivä lietsoo ennemmin pinnallista ”hömppää” kuin todellista rakkautta. Tarkoituksena on vain lietsoa pinnallisia ihastuksen tunteita ja teini-ikäisten suhdekokeiluja, Bolotnikov kritisioi.

Päätöstä perusteltiin hengellisen turvallisuuden säilyttämisellä aiemmin ateistisessa maassa. Myös alueen piispa on antanut siunauksensa viranomaisten linjaukselle.

Suomessa ystävänpäivä otettiin virallisesti kalenteriin vuonna 1987. Nykyään se on jo toiseksi suosituin korttipäivä joulun jälkeen. Ystävänpäivällä on alunperin kirkolliset juuret. Päivää alettiin viettää rakkauslyyrikkona tunnetun piispa Valentiuksen muistoksi. Valentius mestattiin 14.2 vuonna 269. Syynä oli sotilaiden vihkiminen salaa avioliittoon. Naisten kanssa seurustelu oli sotilailta jyrkästi kielletty.