Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Seurakunta poliisin mukana viemässä kuolinviestejä

 

Kanta-Loimaan kirkko. Kuva: P.Saarinen

Loimaalla seurakunnan työntekijöillä on mukana päivystyskännykkä, johon poliisi voi soittaa mihin aikaa tahansa.

Seurakunnan työntekijät lähtevät poliisin mukana viemään suru-uutista äkillisesti kuolleiden omaisille.

Loimaan Lehden haastattelema poliisin ylikonstaapeli Markku Juovanen pitää yhteistyötä erittäin tervetulleena. Poliisipartio päivystää yleensä yhden partion voimin, joten poliiseille ei usein jää tarpeeksi aikaa tuen antamiseen järkyttyneille omaisille.

Juovanen kertoo tuoreesta tapauksesta, jossa vanha pariskunta asui keskenään ja miehen vaimo kuoli äkillisesti sairaskohtaukseen. Pariskunna lapset asuivat kaukana, joten omaisia saatu paikalle. Poliisin oli siis pakko lähteä.

SEKL Neliöb. 25.-31.3. MJa

– Mies oli aivan poissa tolaltaan. Koetimme pitkittää lähtöä, mutta lopulta jouduimme jättämään miehen yksin.

Kirkon ydintehtävää

Nyt tukea sen sijaan löytyy, sillä seurakunnan työntekijä jää poliisien lähdettyä omaisten tueksi. Seurakunta- ja sairaalapastori Johanna Tammelinin pitää ihmisten tukemista hädässä on kirkon ydintehtävänä.

– Seurakunnan työntekijän tehtävä on ottaa vastaan ihmisen tuska ja olla kanssakulkijana, kuuntelijana ja henkisenä tukena.

Suruviestipäivystyksessä on mukana 12 Loimaan seurakunnan työntekijää, pappeja, diakoniatyöntekijöitä ja johtava nuorisotyönohjaaja. Yksi henkilö päivystää aina kolme vuorokautta kerrallaan.

 
Artikkelibanneri perussanoma