Ympäristöprofessori Atte Korhola: ”En ole koskaan osannut epäillä ihmeitä”

Atte Korholaa (oik.) haastatteli Timo Junkkaala. Kuva: Taneli Törölä.

Hengellisillä syventymispäivällä haastateltu professori Atte Korhola tutkii globaaleja ympäristönmuutoksia.

Hän kertoi olleensa lapsuudesta asti uskossa ja tehneensä rippikoulussa päätöksen ”lähteä seuraamaan Jeesusta”. Silti hän ajattelee, että ”usko tarvitsee löytää joka päivä uudestaan”.

Korhola kertoi Johanneksenkirkossa myös epäilyistään, jotka ”eivät kuitenkaan koskaan ole olleet älyllisiä”.

– En ole koskaan osannut epäillä ihmeitä. Siinä ei ole mitään ongelmaa. Kaikki selittyy sillä että kyseessä on Jumala, Korhola pelkisti.

– Sen sijaan olen joutunut miettimään, olenko Jumalan rakkauden arvoinen. Olen haavoittanut ja rikkonut, enkä vain ”vanhan elämän aikana” vaan kristittynä.

Korhola kertoi, ettei häntä ”ole siunattu hengellisillä tunteilla”.

– Silti olen päättänyt varata joka päivä noin neljä kertaa puoli tuntia hiljentymiseen ja rukoukseen. Käyn myös retriiteissä.

– Asun kuudennessa kerroksessa, ja kun menen hissillä ylös, luen aina Isä meidän -rukouksen ääneen. Alas tullessa luen Herran siunauksen ja psalmin 23, Korhola luetteli.

– Joka päivä pitää löytää Kristus, tai olla hänen löydettävänään.

Korhola kuvaili myös, että on ”keskeneräisyyden keskellä” tehnyt valinnan ”imeä Jumalan rakkautta kaikesta mahdollisesta”.

– Bussikuskin hymystä, vastaantulijan katseesta. Olen tarvitseva lapsi, ja imen kaiken minkä saan. Se on mielettömän parantavaa.

Kun Korholalta kysyttiin, mikä olisi hänen hyvä uutisensa kuulijoille, hän totesi, että ”Jumala kestää epäilymme”.

– Ei tarvitse pelätä. Jumalalla on varmasti hyvä tahto meitä kohtaan. Eikä meidän tarvitse loputtomasti odottaa, hän kyllä vastaa.