Ylistyksessä jätettävä tilaa Jumalalle

 

Kuva: Juhani Karvonen

David Lyle Morris teki äänitteen suomalaisten kanssa Kaarelan kirkossa Helsingissä.

– Teen musiikkia, koska uskon, että se on Jumalan antama väline meille kokea ja ilmaista syviäkin tunteita.

Uusiseelantilainen muusikko David Lyle Morris tukeutuu sanoituksissaan mahdollisimman paljon suoraan Raamattuun.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

– Minusta sanoituksissa pitää olla teologista syvyyttä, sanat eivät voi olla muutaman sanan toistoa jonkinlaisen mantran tapaan. Uskon todella siihen, että ylistys parantaa tunne-elämäämme. Kun musiikki ja sitä kautta Jumala saa vaikuttaa hellästi ihmiseen, myös esteet ja muuri murtuvat. Ihmisestä tulee vastaanottavainen Jumalalle.

Morris korostaa, että ylistykseen sisältyy myös kärsimyksen ulottuvuus.

– Kristityn elämä ei ole vain jatkuvaa iloa, vaan sen kääntöpuoli on kärsimys. On turvallista tietää, että Jeesus kulkee kanssamme koettelemusten ja kärsimysten läpi.

 

Morris on vieraillut Suomessa noin viisitoista kertaa. Hän on ollut muun muassa Ryttylän Kansanlähetysopiston tapahtumissa samoin kuin Urbaani Unelma -tapahtumissa. Hän on julkaissut kymmenen levyä, joista yhdeksän Isossa-Britanniassa ja viimeisimmän Trust-nimisen Uudessa-Seelannissa viime vuonna.Tällä hetkellä Morris työskentelee ylistyksenjohtajana Aucklandin anglikaanisessa kirkossa ja luennoi ylistyksen johtamisesta Bible Collage of New Zealand -raamattukoulussa.

Suomalainen äänite on syntynyt Urbaani Unelman, Radio Dein ja Päivä Osakeyhtiön yhteistyönä. Se julkistetaan toukokuussa.

 
Päivä artikkelibanneri syksy 2023