Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Yli 20 000 erosi kirkosta, syyllisiä etsitään yhä

 

KD:n Päivi Räsänen

TV2 homoillan jälkeen on historiallinen joukkopako kohdannut Suomen evankelis-luterilaisen kirkon. Median palstoilla on ahkerasti etsitty syyllisiä tapahtuneeseen. Syntipukin rooliin on haettu kansanedustaja Päivi Räsästä. Hänen arvostelijoikseen on ilmoittautunut myös Seurakuntalainen.fi -palvelussakin uutisoitu kulttuuriministeri Stefan Wallin.

Tunteita herättäneestä keskustelusta tuppaa usein asia-argumentit unohtumaan. Eli mitkä olivat ne Päivi Räsäsen lausunnot, jonka pohjalta väitetään erobuumin johtuvan. Nuotta.com ensimmäisenä kristillisenä uutismediana julkaisi ne suorat lainaukset, jotka Päivi Räsänen sanoi TV 2:n homoillassa 12.10.

Räsänen kommentoi ohjelmassa mm. tähän tapaan: ”Ei yhteiskunnan avioliittonäkemys koskaan ole arvoneutraali. Paitsi että meillä avioliittolaissa sanotaan että avioliitto on miehen ja naisen välinen, niin siellä myös todetaan että se on kahden ihmisen välinen, eli emme hyväksy polygamiaa, monen henkilön yhtäaikaista avioliittoa, ja myös sitten lähisukulaisten avioliitot, jopa ottolasten ja ottovanhempien kanssa on kielletty.”

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Kaikki puheenvuorot Nuotta.comissa.