Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kirkon aktivistit järjestävät homomyönteisen mielenosoituksen

 

”Kristitty ei tuomitse rakkautta” -liike sanoo edustavansa aikuistunutta kristinuskoa.

Seksuaalivähemmistöjen asiaa ajava ”Kristitty ei tuomitse rakkautta” -liike aikoo järjestää homojen oikeuksia puolustavan mielenosoituksen perjantaina Helsingissä.
Kampin Narinkka-torille suunnitellun mielenilmaisun tarkoituksena on painostaa kirkkoa ja poliittisia päättäjiä hyväksymään homoliikkeen ajamat vaatimukset kirkon sisällä. Mielenosoittajien tavoitteena on kutsua paikalle mahdollisimman monia julkisuuden henkilöitä tukemaan mielenilmausta.

Hankkeen taakse värvätään väkeä erityisesti Facebookin-yhteisösivujen avulla. Aktiivisina toimijoina hankkeessa on ollut joukko kirkon piirissä työskenteleviä työntekijöitä ja luottamushenkilöitä.

Aktiivisina toimijona ovat olleet Klaukkalan seurakunnan pappi Päivi Linnoinen ja Helsingin teologisessa tiedekunnassa eksegetiikan osaston dosenttina työskentelevä Kari Latvus. Heidän mukaansa mielenosoituksen on määrä olla ”hiljainen kynttilämielenilmaus avarakatseisemman kristillisyyden puolesta”.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Liikkeen ylläpitämällä sivustolla on esitetty myös runsaasti kritiikkiä kirkkoa ja kristinuskoa kohtaan. Keskusteluun ovat osallistuneet aktiivisesti myös kirkkoon kuulumattomat keskustelijat.

Radio Dein Toivon tuomiokapitulissa pohditaan torstaina 21.10 klo 16.05, mitä kirkon moniäänisyys tarkoittaa ja miten eri tavoin ajattelevat ryhmät saadaan mahtumaan samaan kirkkoon. Suorassa lähetyksessä ovat keskustelemassa Helsingin tuomiorovasti Matti Poutiainen ja Kallion vt. kirkkoherra Riitta Männistö.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)