Yle: Luterilainen kirkko pyrkii keskitielle

 

Kuopion hiippakunnan piispa Wille Riekkinen onnitteli tulevaa piispaa Jari Jolkkosta

Luterilaisen kirkon piispakunta on astunut askeleen vanhoillisempaan suuntaan, kun Kuopion hiippakunnan uudeksi piispaksi valittiin eilen maanantaina Jari Jolkkonen, arvioi Ylen uutiset.

Kirkossa tilanne on sama kuin muutenkin yhteiskunnassa: Kasvukeskuksissa ollaan uudistusmielisempiä kuin muualla.

”Kuopion piispanvaaleissa nähtiin merkkejä siitä, että kirkko olisi muuttumassa viimeaikaista konservatiivisempaan suuntaan, kun toiselle kierrokselle pääsi kaksi vanhoillisinta ehdokasta. Avarakatseisena ja jopa liberaalina pidetyn Ville Riekkisen seuraajaksi valittiin Jari Jolkkonen”, Yle uutisoi.

Kirkko & Kaupunki -lehden päätoimittaja Seppo Simolan mielestä kirkossa on nähtävissä ”erilaisia linjauksia, perinteisiä ja konservatiivisia suuntia sekä toisella laidalla liberaalia suhtautumista”.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Maakunnissa on selvästi konservatiivisempi linja kuin pääkaupunkiseudulla ja suurissa keskuksissa. Mutta kirkon valtavirta varmaan menee näiden välissä, Simola toteaa.

Simola arvelee, että Kuopion piispanvaali oli osoitus siitä, että nyt halutaan asettua keskivaiheille linjakysymyksissä.

– Kuopiossa oikeastaan kaikki neljä vapaamielisempää putosi pois, mutta lähes kaikkien heidän äänet menivät Jolkkoselle, joka koettiin tässä asetelmassa taas astetta vapaamielisemmäksi kuin Miikka Ruokanen.

 
Artikkelibanneri perussanoma