Yle: Jumalanpilkasta syytetty pakistanilaistyttö pääsee vapaaksi

 

Koraanin loukkaamisesta epäiltynä pidätetty kristitty teinityttö vapautetaan, jos perhe pystyy maksamaan takuusumman.

Pakistanilaisen oikeusistuimen tuomari päätti että Koraanin säkeiden polttamisesta syytetty tyttö pääsee vapaaksi runsaan miljoonan rupian eli 8 000 euron takuita vastaan.

On kuitenkin epäselvää, pystyykö tytön vähävarainen perhe maksamaan takuut.

Pakistanilaiset ja ulkomaiset ihmisoikeusaktivistit ovat vaatineet 14-vuotiaan tytön vapauttamista, koska hänellä on Downin syndrooma, jonka vuoksi hänet on arvioitu henkiseltä iältään enintään 11-vuotiaaksi.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Tytön asianajaja on kiistänyt hänen syyllistyneen jumalanpilkkaan. Viime viikonloppuna paljastui lisäksi, että tytön asuinalueen imaami oli lisännyt poltettuja Koraanin sivuja hänelle todisteeksi tuotujen paperien joukkoon. Imaami on pidätetty.

Pakistanin tiukkojen jumalanpilkkalakien mukaan pyhien tekstien polttamisesta voidaan langettaa elinkautinen vankeusrangaistus. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan lakeja käytetään usein väärin eli kostoksi henkilökohtaisissa riidoissa.

Vapautettavan tytön turvallisuus epäilyttää hänen tukijoitaan. Pakistanissa on käynyt niinkin, että oikeuden vapauttamat on pahoinpidelty hengiltä. Tytön asuinalueelta Islamabadista pakeni satoja kristittyjä väkivaltaisuuksien pelossa, kun tyttö pidätettiin viime kuussa.

Lue aiemmat jutut aiheesta:

Koraanin poltosta epäilty tyttö lavastettiin syylliseksi

Kristittyä tyttöä epäillään jumalanpilkasta pakistanissa

 
Artikkelibanneri perussanoma