Yhteinen missio -lähetyskonferenssi kutsuu kristittyjä yhdessä viemään sanomaa

 

Afrikka on ollut suomalaisen lähetystyön kohteena kymmeniä vuosia. Kuvituskuva Ugandasta: Kirkon kuvapankki/Matti Komu

Yhteinen missio -lähetyskonferenssi juhlistaa Suomen lähetysneuvoston 100-vuotiasta historiaa.

Suomen lähetysneuvosto (SLN) järjestää yhteistyökumppaneineen Yhteinen missio -lähetyskonferenssin 11.-13.10.2019 Tampereen Teopoliksella. Tapahtuman tavoitteena on rohkaista ja innostaa kristittyjä eri kirkkokunnista toimimaan yhdessä Jeesuksen antaman tehtävän äärellä. Konferenssi on myös merkkipaalu suomalaisten lähetysjärjestöjen 100-vuotiselle yhteistyölle SLN:n merkeissä.

Tapahtumassa tarkastellaan lähetystyön haasteita maailmanlaajuisesti ja pitäen esillä myös kotimaan evankelioimistyön näkökulmaa. Konferenssissa kuullaan raamattuopetusta, tutustutaan lähetystyön eri muotoihin työpajoissa sekä kohdataan kaupunkilaisia paikallisten seurakuntien työmuotojen kautta. Pääpuhujina ovat Maailman Evankelisen Allianssin teologisen komission johtaja Rosalee Velloso Ewell sekä Kirkkojen maailmanneuvoston Maailmanlähetyksen ja evankelioimisen komission johtaja Risto Jukko.

Jatkis 3.3. – 17.3.2024 Neliö

Tapahtuma huipentuu Kalevan kirkossa lauantaina 12.10. klo 19 pidettävään Legacy-juhlaan, joka juhlistaa SLN:n 100-vuotista perintöä ja lähetystyön jatkumista uusien sukupolvien voimin. Tilaisuudessa puhuvat mm. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma sekä helluntaiseurakuntien Hyvä Sanoma ry:n evankelioinnin koordinaattori Pekka Perho.

SLN:n puheenjohtaja Timo Keskitalo pitää kristittyjen yhteistyötä ja yhteen tulemista merkittävänä.

Lähetystyöntekijöiden yhteistyö yli kirkkokuntarajojen antoi alkusysäyksen laajemmalle kirkkojen väliselle yhteistyölle runsaat sata vuotta sitten. Yhteistyö on edelleen tärkeää lähetystyössä Jeesuksen antaman tehtävän toteuttamiseksi. Suomalaisen lähetystyön painoarvo on maamme kokoon nähden suuri, ja suomalaista lähetystyötä osataan arvostaa maailmalla.

Juhlan koordinaattori, Youth With A Missionin työntekijä Henri Hermunen haluaa innostaa erityisesti nuoria löytämään oman paikkansa lähetystyössä ja käyttämään osaamistaan ja ammattitaitoaan Jumalan kunniaksi.

Uskon, että tulemme näkemään uuden lähetystyön aallon Suomesta kaikkiin kansoihin. Se tulee olemaan yhdistelmä perinteistä lähetysjärjestöjen kautta tapahtuvaa lähetystyötä, oman ammatin kautta toimimista ja uusia innovaatioita. Ytimessä on ajatus siitä, että jokaisella on tehtävä ja jokainen ympäristö on lähetyskenttä.

Yhteinen missio -konferenssia ovat mukana järjestämässä Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN), Suomen Evankelinen Allianssi (SEA) sekä Suomen vapaakristillinen neuvosto (SVKN). SLN:n jäseninä on 30 lähetysjärjestöä.