Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Yhdysvaltalainen ex-voimistelija kohtasi hyväksikäyttäjänsä oikeudessa

 

Ex-voimistelija Rachel Denhollander todistaa oikeudessa. Kuva: Kuvakaappaus CBS:n YouTube-videolta.

Rachel Denhollander muistutti hyväksikäyttäjää Jumalan tuomiosta ja armosta.

Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen entistä lääkäriä Larry Nassaria odottaa 40–175 vuoden vankeustuomio tyttöjen ja nuorten naisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän toimi Yhdysvaltain naisvoimistelijoiden lääkärinä yli kahden vuosikymmenen ajan.

Rachel Denhollander oli ensimmäinen ex-voimistelija, joka laittoi nimensä alle julkiseen syytekirjelmään, jonka mukaan luotettu ja kuuluisa urheilulääkäri on harjoittanut laajaa lasten ja nuorten seksuaalista hyväksikäyttöä.

KRS Krito 10.-23.6.

Sen jälkeen 156 ex-voimistelijaa on todistanut Nassaria vastaan. Uutiskanava CNN:n mukaan ahdistelusyytökset sisältävät muun muassa seksuaalista koskettelua terveystarkastuksissa. Kovimmat syytökset liittyvät huumaamiseen ja seksuaalisiin tekoihin. Nassar myönsi jo lokakuussa ahdistelusyytökset.

Raamattu oikeusistunnossa

The Gospel Coalition uutisoi 24.1., miten Rachel Denhollander puhui oikeudessa suoraan Nassarille, joka oli tuonut aiempaan oikeusistuntoon Raamatun. Nassar oli vedonnut siihen saadakseen anteeksi. Denhollander totesi Nassarille, että mies on sallinut itselleen itsekkäiden ja perverssien halujen määrätietoisen toteuttamisen, välittämättä siitä, mitä hänen kieroutuneet tekonsa maksoivat toisille.

Denhollander muistutti Jeesuksen sanoista, missä lapsia vahingoittaneille olisi parempi, että heidät hukutettaisiin myllynkivi kaulassa.

”Ja sinä tuhosit satojen tyttöjen elämän”, Denhollander sanoi. Time-lehden mukaan nuorin uhreista oli vain 6-vuotias, kun luotettavat valmentajat ohjasivat hänet Nassarin vastaanotolle.

Armo ei ole halpaa

Rachel Denhollander muistutti, että juuri Raamattu puhuu siitä lopullisesta tuomiosta, jossa Jumalan ikuinen viha kohtaa juuri Nassarin kaltaiset ihmiset.

”Rukoilen, että voisit tuntea sielussasi musertavan syyllisyyden, jotta olisit jonain päivänä valmis tekemään todellisen parannuksen, ja ottamaan vastaan Jumalan täydellisen anteeksiannon. Sillä sitä sinä tarvitset huimasti enemmän kuin anteeksiantoa minulta – joskin minäkin annan sinulle anteeksi”, ex-voimistelija vakuutti ja muistutti:

”Kristuksen ihana evankeliumi loistaa sitäkin kirkkaampana. Se on täynnä armahtavaisuutta ja toivoa. Ja tämä kaikki on olemassa myös sinua varten.”

 
artikkelibanneri Uusi Tie