Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Yhdysvaltain kongressista edelleen yli 90% on kristittyjä

 

United States Capitol

Yhdysvalloissa 114. kongressi vannoi virkavalansa 6.1.2015. Ensimmäistä kertaa sitten 109:nen kongressin, republikaanit hallitsevat molempia lainsäädännön kammareita.

Senaatista 91,8% on kristittyjä, joista 57% on protestantteja. Luvut ovat pysyneet lähes samoina viime vuodesta. Myös katolilaisten määrä on pysynyt lähes samana: heitä on kristityistä noin kolme kymmenestä.
Kaikista Yhdysvaltain aikuisista 73% kuuluu johonkin kirkkokuntaan.

Suurin ero valtaväestöllä ja kongressilla on niiden ihmisten osuudessa, jotka sanovat olevansa uskonnollisesti riippumattomia. Valtaväestöstä heitä on 20% ja kongressissa 0,2% (yksi ihminen). Monet pienemmät uskonnolliset ryhmät ovat edustettuna kongressissa suunnilleen samassa suhteessa kuin valtaväestössä.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Republikaaneja on kongressissa 301, joista yhtä juutalaista lukuunottamatta kaikki ovat kristittyjä. Demokraateilla on enemmän uskonnollista vaihtelua. Kristittyjen lisäksi on 27 juutalaista, kaksi mormoonia, buddhalaista ja muslimia, yksi hindu, sekä yksi uskonnollisesti riippumaton.