Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Eija-Riitta Korhola ja Tapani Ruokanen Radio Dein iltapäivään

 

Eija-Riitta Korhola ja Tapani Ruokanen tekevät uuden aluevaltauksen kristillisen radiokanavan keskusteluohjelmien toimittajina.

Radio Dei on kiinnittänyt kaksi tunnettua yhteiskunnallista vaikuttajaa kanavan iltapäivälähetyksen keskusteluohjelmien luotsaajiksi. Entistä europarlamentaarikkoa Eija-Riitta Korholaa ja Suomen Kuvalehden pitkäaikaista päätoimittajaa Tapani Ruokasta kuullaan jatkossa vakiääninä kristillisen radiokanavan taajuuksilla.

Korholan ja Ruokasen uusi aluevaltaus liittyy Radio Dein haluun uudistaa iltapäivälähetys Toivon Päivää. Kanava varaa arki-iltapäivät uusien tekijöiden luotsaamille keskusteluohjelmille. Tekijäjoukossa on sekä nimekkäitä puhetyöläisiä että uusia radioääniä. Iltapäivän lisäksi kanava uudistaa Parempi Huomen -aamulähetystään.

– Tutkimusten mukaan kuuntelijamme arvostavat keskusteluohjelmiamme ja toivovat sellaisia lisää. Vastaamme tähän huutoon. Uskon, että tunnettujen ja tunnustettujen tekijöiden ohjelmat kiinnostavat myös aivan uusia kuuntelijoita. Samalla lisäämme vuorovaikutteisuutta, ajankohtaisuutta ja dynamiikkaa aamuun. Aamulähetykseen tuovat yhteisvoimin uutta virtaa kokeneet juontajamme Anu Lehtipuu ja Ariel Neulaniemi, kertoo ohjelmajohtaja Kai Kortelainen.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Europarlamentaarikkona viisitoistavuotisen uran tehnyt Eija-Riitta Korhola työskenteli ennen kansanedustajaksi ja mepiksi siirtymistään toimittajana. Korhola ja tuli rinnassa ­-tunnilla tavataan vieraita, joiden elämässä intohimo on vahva käyttövoima.

– Maanantaisin studiovieraana ei ole yhtään tylsää, intohimotonta, tasapaksua tai haaleaa tyyppiä, vaan ihmisiä joiden rinnassa polttelee tuli. Jokin asia innostaa tai kiehtoo, jokin visio ei jätä rauhaan, Eija-Riitta Korhola lupaa.

 Suomen Kuvalehden pitkäaikainen päätoimittaja Tapani Ruokanen liittyy Korholan tavoin Radio Dein viikoittaisten kanavaäänten joukkoon helmikuun viimeisestä viikosta alkaen. Isäntänä Tapani Ruokanen -ohjelmassa pureudutaan joka keskiviikko nimekkäiden vieraiden kera ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin.

Keskusteluohjelmia tuottava Marjaana Keränen paljastaa, että avausosassa Ruokasen keskustelukumppaniksi saapuu muun muassa Ukrainan tilannetta analysoimaan kokenut diplomaatti ja useiden presidenttiemme luottomiehenä toiminut ministeri Jaakko Iloniemi.

– Hän oli myös Mr. Etyk, joka juoksi kokoon kiertävänä suurlähettiläänä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokouksen 40 vuotta sitten. Nyt kaikki toiveet pysyvästä rauhasta näyttävät romuttuvan, kun Venäjä uhkaa naapurimaitaan. Miten käy Suomen? valottaa Ruokanen avausjakson sisältöä.

Korholan ja Ruokasen ohella Radio Dein iltapäivien toimittajakaartiin liittyvät 23. helmikuuta alkaen pappi Mari Leppänen, päätoimittajat Mari Teinilä ja Olli Seppälä Kotimaa-lehdestä sekä kansainvälisen työn asiantuntija Anssi Almgren Espoon hiippakunnasta yhdessä teologi Mikko Kurenlahden kanssa. Laajasalo-keskusteluohjelmallaan äänessä on lisäksi Kallion kirkkoherra, mediapersoona Teemu Laajasalo.

Keskusteluohjelmat Radio Dein Toivon Päivä -iltapäivälähetyksessä 23. helmikuuta alkaen klo 16-17:

Maanantaisin: Korhola ja tuli rinnassa. Korhola ja tuli rinnassa -ohjelmassa tunnetut suomalaiset tunnustavat millaisille asioille heidän sydämensä palaa ja mistä he innostuvat. Ohjelman toimittajana on Eija-Riitta Korhola.

Tiistaisin: Mari Leppänen ja kerrottu elämä. Millainen on sinun hengellinen matkakertomuksesi? Kuuntelemalla toisen ihmisen elämäntarinaa, alkaa myös ymmärtää häntä paremmin. Mari Leppänen ja kerrottu elämä -ohjelmasarjassa kuullaan niin kirkollisten vaikuttajien kuin yhteiskunnallisten toimijoiden tarinoita. Toimittajana Mari Leppänen.

Keskiviikkoisin: Isäntänä Tapani Ruokanen. Valtakunnan viisaat pureutuvat yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja tekevät maailmasta paremman paikan ilman pilvilinnoja.

Torstaisin: Sillanrakentajat kirkossa. Yhteenvetoa viikon kirkollisesta ja yhteiskunnallisesta uutisvirrasta tekevät Kotimaa-lehden päätoimittaja Mari Teinilä, Kotimaa24-uutissivuston päätoimittaja Olli Seppälä. Varmaotteisina vahvistuksina uutispäällikkö Johannes Ijäs ja erikoistoimittaja Jussi Rytkönen. Kansainvälistä näkökulmaa iltapäivään tarjoavat joka toinen torstai teologi Anssi Almgren ja teologi Mikko Kurenlahti.

Perjantaisin: Laajasalo. Kallion kirkkoherra ja mediapersoona Teemu Laajasalo kaivaa esiin kirkon ja kansakunnan kuumimmat puheenaiheet.