Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Yli neljännes maapallon ihmisistä on edelleen evankeliumin julistuksen ulkopuolella

 

\”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni\” Kuva: Tiinamariia Suopajärvi

Evankeliumin julistuksen ulkopuolella on maailman väestöstä vielä 29%. Vuonna 1900 luku oli 54%.

Vuosittain julkaistavan maailmanlaajan uskontotilaston mukaan Latinalaisessa Amerikassa on nykyisin eniten kristittyjä. Arvion mukaan kristittyjä on Latinalaisessa Amerikassa 575 miljoonaa. Eurooppa, joka ennen piti johtopaikkaa, putosi sijalle kaksi. Arvioiden mukaan Euroopassa on vajaat 560 miljoonaa kristittyä.

Latinalaisen Amerikan lisäksi kirkkojen kasvu on jakanut voimakaana Afrikassa ja Aasiassa. Myös muslimien määrä kasvaa maailmassa. Ulkomaiden lähettien määrä on laskenut viime vuodesta. Luvun ennakoidaan kuitenkin kasvavan tulevaisuudessa. Tällä hetkellä lähetystyöntekijöitä on noin 400 000.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Lähetysjärjestöt vievät sanomaa eteenpäin

-Haluamme ottaa entistä vakavammin tämän lähetysstrategisen haasteen. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että kun avaamme uusia lähetyskenttiä, kuuntelemme erityisen herkällä korvalla niitä työkutsuja, jotka tulevat nimenomaan sieltä missä on vähän kristittyjä ja vähän kristillistä lähetystyötä, kertoo Sleyn lähetysjohtaja Pekka Huhtinen.

– Uusimman avauksen olemme tehneet Myanmariin (Burma) vuonna 2013. Myanmar on juuri tällaisella alueella, missä on kristittyjä vain n. 4-6% koko väestöstä. Koska työresurssimme ovat rajalliset, jostain vanhoilta työalueilta on osattava myös irtaantua. Tämä on vaikea ja kipeä prosessi, joka on tehtävä hallitusti. Dynaamista lähetysnäkyä seuraten on uskallettava mennä eteen päin.