Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Yhdysvaltain Georgiassa saa pian viedä aseen kouluun ja kirkkoon

 

Yle uutisoi, että Yhdysvalloissa sulatellaan uutta aseenkantolakia, jonka Georgian osavaltio on päättänyt ottaa käyttöön. Osavaltion kuvernööri on allekirjoittanut lain, joka sallii aseenkannon esimerkiksi kouluissa, kirkoissa ja lentoterminaaleissa turvatarkastusta edeltävillä alueilla.

Lain on tarkoitus astua voimaan heinäkuun alussa. Silloin asetta saa kantaa osavaltiossa kaikkialla, missä sitä ei erikseen ole kielletty. Aseen voi tuoda kirkkoon, jos kyseinen kirkko ei sitä erikseen kiellä. Myös esimerkiksi opettaja voi kantaa asetta koulussa jos koulu ei sitä erikseen kiellä.

Aseen voi tuoda myös lentokentälle vaikkapa tuloaulaan, kunhan ei yritä viedä sitä turvatarkastuksen läpi. Georgiassa sijaitsee esimerkiksi yksi maailman vilkkaimmista lentokentistä, Atlantan lentoasema. Samoin kaikki liittovaltion rakennukset, joissa ei ole aulassa turvatarkastusta muuttuvat Georgiassa aseellisiksi vyöhykkeiksi.

– Tämä on vaarallinen laki, joka asettaa osavaltion asukkaat ja tänne vierailulle tulijat vaaraan, sanoi lakia vastustavan kansalaisliikkeen edustaja Kathryn Grant.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Aseenkantoluvan voivat Georgiassa saada kaikki, jotka ovat täyttäneet 21 vuotta, joilla ei ole huume- tai aserikostuomiota ja jotka eivät ole olleet mielenterveyspotilaina viiden viime vuoden aikana.

– Kenenkään ei pitäisi pelätä näitä ihmisiä, sillä he eivät ole tehneet mitään väärää elämässään. On soveliasta, että hyvämaineiset georgialaiset saavat niin halutessaan ottaa vastuun itsensä puolustamisesta, sanoi osavaltiokongressin edustaja Rick Jasperse.

Osavaltiossa poliisi ja muut turvallisuusviranomaiset vastustivat lain voimaantuloa. Poliisi on huolissaan erityisesti siitä, että laki saattaa yhteen aseet ja alkoholin. Kättä pidemmän saa kesällä ottaa mukaansa Georgiassa myös baareihin ja kapakoihin, elleivät ne jokainen erikseen sitä kiellä.

Ylen uutinen aiheesta

 
Artikkelibanneri perussanoma