Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Vuosi Jeesukselle -hanke muokkaa venäläiskyliä

 

Kuvassa Vuosi Jeesukselle -lähettiläs Raisa-nimisen rouvan luona. Kuva: Avainmedia

Jo noin 2,6 miljoonaa venäläistä on tullut uskoon kymmenen vuoden aikana.

Yli 7,5 miljoonaa henkilöä pääosin Venäjän syrjäkylissä on kuullut evankeliumin neljän viime vuoden aikana. Venäjän Helluntaikirkon Vuosi Jeesukselle -hanke on syksystä 2010 haastanut uskovia erottamaan vuoden elämästään ilosanoman viemiseen maan saavuttamattomille seuduille.

Haasteeseen vastasi aluksi vajaat 40 nuorta. Nyt eri puolilla maata kiertää 45 ryhmää, joissa kussakin on 5–25 lähettilästä.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

– He ovat kirjava joukko. Ikähaarukka on teini-iästä yli 70:een, kertoo helluntaiherätyksen lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestön Fida Internationalin Venäjän-työn koordinaattori Pekka Ylenius.

Luvut realistisia

Hankkeen näky on kiertää kymmenessä vuodessa 100 000 asutuskeskusta ja kertoa niissä Jeesuksesta yhdelle ihmiselle kerrallaan.

– 18 650 asutuskeskusta on jo evankelioitu. Kaikkiaan neljän vuoden aikana on tavoitettu 7 750 000 uutta ihmistä, joista arviolta 2,6 miljoonaa on tullut uskoon, Pekka Ylenius laskee.

Käytännössä siis Vuosi Jeesukselle -hankkeen kautta Jeesuksen on löytänyt jo melkein puolet Suomen väkiluvusta. Onko matematiikassa oltu varmasti tarkkana?

– Itse asiassa jopa neljä miljoonaa eli noin joka toinen on rukoillut syntisen rukouksen mutta ei välttämättä ole tullut uskoon, kertoo Avainmedia Lähetysjärjestön Venäjän-työstä vastaava Heikki Jäntti.

Jäntti sanoo tutkineensa lukemia ja todenneensa, että ne ovat realistisia.

– Kun jakaa seitsemän miljoonaa vuosia, päiviä ja tiimien jäseniä kohti, olen todennut, että kyllä niin monen kanssa ehditään keskustella henkilökohtaisesti.

Uutinen on julkaistu kokonaisuudessaan Ristin Voiton numerossa 18/2015.

 

 

Aiheet