Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Vanhan elokuvateatterin tilat muutettiin skeittihalliksi ja -kahvilaksi

 

Kuva: Aku Hakalan arkisto

Vantaan helluntaiseurakunta rakensi kaikille nuorille avoimen skeittihallin Myyrmäkeen. Sen yhteyteen on avattu nyt myös kahvila.

– Skeittikahvila tuli skeittihallin sivutuotteena. Totesimme, että skeittihalli tarvitsee kahvion. Kahvio on paikka, johon voi tulla vaikka skeittaaminen ei olisikaan ns. ”sun juttu”, kertoo projektissa mukana ollut Aku Hakala.

Uskonnollisuus tulee esille tunnelmassa

– Eräs toimittaja sanoi kahvilassa käydessään, että ”uskonnollisuus ei varsinaisesti näkynyt missään, mutta tuntui ympärillä koko ajan.” Tämä kuvaa hyvin sitä mihin pyrimme. Kahvila ja halli ovat selkeästi katu-uskottava nuorten skeittimesta ja kristillisyys tulee esille erityisesti kanssakäymisissä, Hakala kertoo.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Pääasiassa kavilassa ja skeittihallisa käy skeittareita ja helluntaiseurakunnan nuoria. Markkinointi on vielä hyvin pientä.
– Yleinen tietoisuus kahvilasta on vasta leviämässä. Toivomme, että kaikki tuntisivat itsensä tervetulleeksi, huolimatta siitä skeittaako vaiko ei.

Toiminnan saama palaute on ollut hyvin positiivista joka suunnalta.
– Moni on tullut sanomaan, että tällaista nuorten toteuttamaa ja ideoimaa toimintaa pitäisi olla paljon enemmän.

Skeittihallissa on mahdollista järjestää vaikka synttäreitä

Skeittihallissa on tarkoitusjärjestää erilaisia tapahtumia. Ensimmäinen oli Myrtsin Skedehallin Vappu.
– Meillä oli nuorten bändi skeittirampilla soittamassa valojen ja savukoneen kera. Kahvila oli täynnä nuoria! Se oli todella hieno ensimmäinen suurempi tapahtuma Skedehallissa. Lisää on tulossa alkusyksystä! Omien tapahtumien lisäksi on tarkoitus järjestää esimerkiksi synttäreitä.

Skeittikahvila avattiin maalis-huhtikuun vaihteessa. Siellä on yksi palkallinen työntekijä, joka palkka maksetaan nuorten työllistymistuella. Lisäkseen on noin 20 vapaaehtoista työntekijää. – Vapaaehtoisia on nuorista jopa eläkemummuun asti. Skeittihallin omistaa helluntaiseurakunnan nuorten yhdistys MyyrYorkin Nuoret ry.

 

 

Aiheet