Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Yli 70 kristittyä on kuollut väkivaltaisuuksissa Nigeriassa

 

Kuv: Pixabay/tpsdave

Aseistautuneet miehet ovat tappaneet yli 70 kristittyä Nigeriassa kuukauden sisällä. Muslimipaimenet ovat jo kauan tehneet hyökkäksiä kristittyjä kohtaan useassa eri Nigerian osavaltiossa.

Erään paikallisen mukaan musmilipaimenten tarkoitus oli ”verenhimossaan” eliminoida kristityt. Verisin isku tapahtui 2.5. Siinä kuoli 27 kristittyä. Viimeisin isku tapahtui 11.5.

-Hallitus ei tee tarpeeksi (asian eteen). Se joko kieltää uhan, tai puuttuu turvallisuus tilanteen huononemiseen liian löyhästi. Tappaminen jatkuu, ellei hallitus ota kovia otteita käyttöön, Nigerialaisen Guardia -lehden toimitusjohtaja Emeka Izeze kommentoi Christian Postille.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Hyökkäysten uskonnollisuutta ei huomioida

Ihmisoikeusjärjestöt ovat jättäneet huomiotta uskonnon roolin iskuissa. Human Rights Watch ilmoitti joulukuussa 2013, että paimenten ja maanviljelijöiden välisissä väkivaltaisuuksissa on kuollut ainakin 3 000 ihmistä vuoden 2010 jälkeen. Syyksi konflikteihin annetaan vain riidat laidunmaista ja pelloista. Paikallisen poliisin tiedottaja vahvisti, että muslimipaimenet olivat hyökätessään kristittyjen kimppuun 2.5 huutaneet ”Allahu Akhbar” (Jumala on suuri). Lause yhdistetään usein muslimiterroristeihin.

– Ääri-islamilaiset paimenet hyökkäävät säännöllisesti ja jatkuvasti kristittyihin kyliin ja teurastavat meidän veljiämme ja siskojamme Kristuksessa. En tiedä, mitä muuta pitää sanoa, että myönnettäisiin, että nämä ihmiset ovat vainottuja uskonsa tähden, kommentoi Troy Augustine, joka toimii International Christian Concernin alueellisena johtajana Afrikassa.

 

Aiheet