Vuorovaikutusongelmat ja erokysymykset yleisimmät syyt hakeutua kirkon perheneuvontaan

 

Kuvituskuva: Istockphoto

Kirkon perheneuvonnassa kohdattiin reilut 18 500 asiakasta yhteensä yli 90 000 kertaa vuonna 2019.

Suurimpana tulosyynä edellisvuosien tapaan olivat vuorovaikutusongelmat. Niihin apua haki 38 prosenttia asiakkaista. Joka viidennen hakijan tulosyynä oli erokysymykset. Kolmanneksi yleisin syy avun hakemiseen oli elämänvaiheeseen liittyvät kriisit. Kaksi kolmasosaa perheneuvonnan asiakkaista oli iältään 30-49-vuotiaita. Miesten osuus asiakkaista oli 44 prosenttia ja naisten 56 prosenttia.

Perheneuvonnan asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä saamaansa palveluun. Asiakaspalautteeseen vastanneista asiakkaista yli 95 prosenttia koki tulleensa kuulluksi ja ymmärretyksi perheneuvonnassa.

Pipliaseura neliöb. vkot 24-25. MJa

Perheneuvonta tulee keskelle ihmisten arkea

Perheneuvojat ratkovat ihmissuhdeongelmia ja antavat vinkkejä parisuhteen kehittämiseen myös verkossa. Viimeisen kahden vuoden aikana perheneuvojat ovat vastanneet kysymyksiin Parisuhdeneuvolassa Vauva.fi:ssa sekä kirjoittaneet suuren suosion saanutta Rakkauden ammattilaiset -blogia. Parisuhdeneuvolan ja kirkon blogien sisältöjä on luettu yhteensä yli kaksi miljoonaa kertaa kahden vuoden aikana.

Kirkon perheneuvonta on mukana myös perhekeskustoiminnassa, jossa eri lapsiperhetoimijat keskittävät palveluita sekä muodostavat yhteistä palveluverkostoa alueellisesti ja maakunnallisesti.

Perheneuvonnassa kehitetään jatkuvasti uusia tapoja kohdata asiakkaita. Pasilan Mall of Triplasta voi nettiajanvarauksella varata tunnin keskusteluajan perheneuvojan kanssa. Tämä palvelu on avoinna kaikille riippumatta kotikunnasta.

Kirkon perheasiain neuvottelukeskuksia on 41 ja niissä työskentelee yli 180 työntekijää. Perheneuvonta tarjoaa asiakkaille ilmaista, ammatillista keskusteluapua erilaisissa parisuhteen, perheen ja yksilön elämäntilanteissa uskontokunnasta riippumatta. Valtaosa perheneuvonnan asiakkaista on työikäisiä.

Kirkon viestintä