Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Vuoden kristillinen kirja ”maistuu makialta”

 

Otavan julkaisemassa teoksessa Sihvola tarkastelee selkeän yleistajuisesti uskonnonfilosofisia kysymyksiä.

Vuoden kristillinen kirja 2011 tittelin on voittanut Juha Sihvolan teos Maailmankansalaisen uskonto. Yrittäjä Jari Sarasvuo valitsi kilpailun voittajan, joka julkistettiin tänään 30. lokakuuta Helsingin Kirjamessuilla.

– Sihvolan kirjan lukeminen on kuin uuniin unohtuneen jälkiuunileivän jyystäminen: alkuun haastavaa, mutta sinnikästä palkitaan hitaalla ymmärryksen kajolla. Sellainen maistuu makialta, Sarasvuo perustelee
valintaansa.

Juha Sihvola tarkastelee teoksessaan uskonnonfilosofian ydinkysymyksiä ja uskontojen asemaa globalisoituneessa maailmassa.Voiko ajatteleva ihminen uskoa Jumalaan? Tarvitseeko moraali uskontoa? Mikä on uskontojen rooli politiikassa? Onko homoseksuaalisuus syntiä? Näihin polttaviin kysymyksiin pureutuu Sihlvolan uutuusteos.

Sihvolan huomio kohdistuu erityisesti kristinuskon vapaamielisten ja vanhoillisten suuntausten välisiin jännitteisiin, Lähi-idän tilanteeseen, islamiin ja juutalaisuuteen sekä ajankohtaisiin seksuaalieettisiin kiistoihin.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Ihmiskunta ei elä yksin leivästä ja hengestä. Tarvitaan myös sivistystä. Sihvolan kirja antaa perspektiiviä kristikuntaa vuosisatojen läpi riivanneisiin kysymyksiin. Jumalan nimen ja tahdon takavarikoiminen omien tarkoitusperien ajamiseen ovat aina olleet kristittyjen kiusauksena, Sarasvuo toteaa perusteluissaan.

Juha Sihvola on Jyväskylän yliopiston yleisen historian professori, Helsingin yliopiston filosofian historian dosentti sekä Filosofisen psykologian, moraalin ja politiikan tutkimuksen huippuyksikön varajohtaja. Vapaa-aikanaan Sihvola harrastaa muun muassa kestävyysjuoksua, kaunokirjallisuutta, rockmusiikkia ja seurakuntatoimintaa.

Vuoden kristillinen kirja valittiin 18. kerran. Voittaja palkittiin 2 000 euron rahapalkinnolla. Kilpailuun ilmoitettiin tänä vuonna 40 teosta 22 eri kustantajalta. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu on avoin. Juha Sihvolan teos on Kustannusosakeyhtiö Otavan kustantama.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie