Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Arka aihe puhuttelee

 

Minna Rissanen yllättyi täysin kuullessaan, että hänen kirjansa Sieluani et saa — Narsistin uhrista selviytyjäksi, voitti Vuoden kristillinen kirja 2011 -yleisöäänestyksen.
– Aihe on niin arka. En olisi uskonut, että yleisö ottaisi kirjan omakseen.

Rissanen on ihmeissään myös siitä, että hän ylipäänsä on nyt tässä tilanteessa. Hän kertoo kirjassaankin, miten hän 37-vuotiaana kyyhötti sohvannurkassa nujerrettuna ja mitätöitynä. Hänestä tuntui, että hän oli nähnyt elämää 70 vuoden verran ja että nyt se oli ohi.
– Jos joku olisi sanonut minulle silloin, että olen jonakin päivänä tällaisessa tilanteessa, en olisi uskonut.

Minna Rissanen kertoo erään ystävänsä havainneen, että häneen sopii psalmi 126. Siellä puhutaan ihmisistä, jotka kyynelin kylvävät ja riemuiten leikkaavat. Lopuksi sanotaan, että he tuovat lyhteensä iloiten.
– Tämä on nyt se lyhde, Minna hihkaisee osoittaen kirjaansa.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Päivä Osakeyhtiön kustantama Sieluani et saa on siis tositarina narsistin uhrista. Toisin kun voisi luulla, kirja ei kuitenkaan ole synkkää eikä katkeraa syyttelyä, vaan siinä avautuu toivon näkökulma, onpa siinä huumoriakin. Kirja on ennen kaikkea järisyttävä osoitus Jumalan eheyttävästä voimasta.

Minna Rissasen haastattelu kuullaan Radio Deissä maanantaina 31.10. klo 20.35.

 

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024