Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Vuoden Isä –palkittu pastori Siukonen: Lapsiperheiden palvelut saatava läheltä

 

Sosiaali- ja terveysministeriö on palkinnut Espoon seurakuntayhtymän kasvatustyön pastori Antti Siukosen Vuoden Isä –palkinnolla. Palkinto jaetaan vuosittain Väestöliiton esityksestä. Peruspalveluministeri Susanna Huovinen luovutti palkinnot tänään 5. marraskuuta Siukosen lisäksi lahtelaiselle Markus Forsellille ja Paraisilla asuvalle Tom Björkforsille.

Siukosella (synt. 1980) on opettajapuolisonsa kanssa kolme lasta. Puolisot ovat hoitaneet lapsia kotona vuorotellen. Siukonen hoitaa parhaillaan koti-isänä nuorimmaista lastaan ensi vuoden toukokuuhun asti.

Siukonen on aktiivisesti puhunut ja kirjoittanut nuorten perheiden kysymyksistä ja asumisen helppouden edistämisestä Espoon seurakuntayhtymän Esse-lehden ja Vantaan seurakuntayhtymän Vantaan Laurin kolumnistina.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Työssään Siukonen vastaa Espoon seurakuntien ja koulujen yhteistyöstä. Seurakunnan ja koulun yhteisenä tavoitteena on tukea oppilaan kasvua monikulttuurisessa yhteiskunnassa ja tarjota valmiuksia uskontodialogiin, arvokeskusteluun ja suvaitsevaisuuteen. Hän on ollut luomassa Suomeen Kirkon Ulkomaanavun Changemaker-verkostoa. Toiminta sai OKM:n nuorisotyön tunnustuspalkinnon 2010. Toiminta mobilisoi nuoria vastuuseen ympäristöstään ja kansainvälisistä kysymyksistä.

Vuoden Isä -palkinto jaetaan henkilölle, joka on edistänyt omalla esimerkillään ja toiminnallaan isyyden merkityksen tunnistamista ja lisännyt näin sen arvostusta. Palkinnolla halutaan vaikuttaa siihen, että aktiivinen isyys saisi enemmän jalansijaa yleisessä ajattelutavassa. Tavoitteena on vahvistaa isyyttä, tukea työn ja perheen yhteensovittamista, edistää lapsen etua sekä miesten ja naisten tasa-arvoa.

Päätöksen palkinnon saajasta tekevät sosiaali- ja terveysministeri ja peruspalveluministeri vuorovuosin. Ensimmäinen Vuoden Isä -palkinto myönnettiin vuonna 2006.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)