Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Räsänen: Kirkolla tärkeä rooli maahanmuuttajien tukijana

 

Sisäasiainministeri Päivi Räsänen kiittää seurakuntia yhteistyöstä maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen liittyvissä asioissa. Räsänen toi terveisensä kirkolliskokoukselle tiistai-iltapäivänä.
Räsänen muistutti, että kirkolla ja uskonnollisilla yhteisöillä on tärkeä rooli kotoutumisen edistäjinä. Seurakunnat myös auttavat maahanmuuttoviranomaisia tiedonhankinnassa ja toimivat sovittelijoina.

Ministeri Räsäsen mukaan kristillinen ihmiskäsitys antaa hyvän pohjan rasismin vastaiselle asennetyölle.

– Seurakunnat ovat merkittäviä verkostoitumisen paikkoja, kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien kohtaamispaikkoja, Räsänen sanoi.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Kannustan seurakunnissa etsimään seuraaviin seurakuntavaaleihin myös maahanmuuttajaehdokkaita.

Lokakuussa julkaistussa virkamiesraportissa esitetään kolme vaihtoehtoista tapaa kompensoida seurakunnille lakisääteisten yhteiskunnallisten tehtävien kustannuksia. Ministeri Räsänen muistutti, että kirkolliskokouksen odotetaan ottavan kantaa vaihtoehtoihin viimeistään toukokuussa.

– Toivon, että keskustelu kirkon sisällä heräisi hyvissä ajoin, jotta tarvittavat lainsäädäntömuutokset voitaisiin saada voimaan tämän hallituskauden aikana, Räsänen totesi.

Räsänen muistutti myös valmisteilla olevasta rahankeräyslain osauudistuksesta, joka mahdollistaisi rahankeräysluvan myöntämisen kirkolle.

Päivi Räsänen Radio Dein haastattelussa tiistaina 5.11. klo 15.50.

Ministeri Räsäsen puhe kokonaisuudessaan evl.fi/uutiset > Ministeri Räsänen: Kirkolla tärkeä rooli maahanmuuttajien tukijana

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)