Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Vivamon Raamattukylässä vaelletaan jouluun

 

Vivamon Raamattukylän jouluvaelluksella enkelit tuovat sanoman Vapahtajan syntymästä Bachin jouluoratorion kaikuessa taustalla. (Kuva Teemu Vestovuo)

Ihmeellinen Ilo -jouluvaellus Vivamon Raamattukylässä Lohjalla toteutetaan tänä vuonna jo 13. kerran. Vuosi vuodelta se tuo kaiken ikäisiä ihmisiä vaeltamaan joulun sanomaan. Esityksessä enkeleillä on tärkeä osa.

Elävät tulet, lampaat, aasit ja pieni seimessä nukkuva vauva tuovat ensimmäisen joulun tapahtumat lähelle niin lasta kuin aikuistakin. Niin kuin Betlehemin kedolla aikoinaan, enkeleillä on keskeinen tehtävä Raamattukylän esityksessä.

Vaelluksella sykähdyttävä hetki on, kun paimenten ja yleisön edessä kedolla ilmoille kajahtavat Bachin jouluoratorion sävelet ja enkelit ilmestyvät ilmoittamaan lapsen syntymästä. Erityisen sykähdyttävä tuo hetki on ilta-esityksissä, kun ympärillä on pimeä yö, paimenten nuotiotuli ja tähtitaivas, jos ilma on kirkas.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Enkelit ylistävät Jumalaa ja julistavat: ”Teille on syntyntyt Vapahtaja!” Sävelten soidessa paimenet ja vaeltajat lähtevät seimelle katsomaan lasta, jonka luokse itämaan tietäjät ovat hetkeä aiemmin saapuneet. Tallissa ihmeen äärellä ovat myös lampaat ja aasi.

Koreografian jouluvaellukselle kuten muihinkin Raamattukylän esityksiin on tehnyt Sari Perttu.

– Tässä jouluoratorion Gloria-osaan luomani koreografia enkeleille on yksi lempitansseistani Raamattukylässä. Enkelten ilo, yhteys ja ylistys ja siitä kumpuava voima on aina yhtä ilahduttavaa. Enkelit kertovat ilosanoman koko maailmalle.

– Koreografia syntyi hyvin nopeasti ja spontaanisti. Enkelien kädet liikkuvat ikään kuin urkupillit visualisoiden Bachin upeaa musiikkia. Jokaisella kuviolla, kehon ja käsien asennolla on viesti ja symboli. Liikkeiden ajoitus on oltava ehdottoman tarkka, jotta koreografia toimii.

Yksi tanssivista enkeleistä on Ida Pääkkönen, joka tuli mukaan Raamattukylän toimintaan jo kuusivuotiaana. Hän on ollut joka vuosi mukana jouluvaelluksen toteuttamisessa. Tanssista ja Raamattukylässä näyttelemisestä on tullut rakas ja tärkeä harrastus, jonka parissa Ida on saanut paljon uusia ystäviä ja kokemusta monista asioista.

– Ihailin pienenä kylän enkeleitä ja päätin jo silloin, että haluan joskus olla siinä osassa. Se kannusti minua harrastamaan tanssia. Jouluenkeleinä meitä on mukana 4-5 tanssijaa ja ilmoittajaenkeli.

– Vaelluksella on ihana nähdä, miten sen erityinen tunnelma valtaa katsojat ja koskettaa heitä.

Tallista vaellus jatkuu Vivamon Särkyneen sydämen kirkkoon, jossa lauletaan tuttuja joululauluja yhdessä enkelien ja vaelluksen toteuttajien kanssa. Sen jälkeen on hyvä viipyä vielä vaelluksen tunnelmissa Vivamon ravintolassa joulupuuron tai kahvin äärellä.

Ihmeellinen Ilo -jouluvaellukset 8.- 17.12.2017
Vivamossa, Lohjalla
Paikka kannattaa varata etukäteen.

Lue lisää Vivamon Raamattukylästä.