Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Vivamon Raamattukylän esityksillä jo 100 000 katsojaa

 

Lohjan Vivamossa toimivan Vivamon Raamattukylän esitykset ovat saavuttaneet heinäkuussa 100 000 katsojan rajan.

 

Vuonna 2005 perustettu Raamattukylä on teatteri, joka on erikoistunut Raamatun kertomuksiin pohjautuvien näytelmien tuottamiseen ja esittämiseen.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Vuosien aikana Raamattukylän ohjelmistossa on ollut jo 14 musiikkinäytelmää, jotka kaikki ovat kantaesityksiä. Näytelmät ovat vaellusnäytelmiä, joiden aikana yleisö kulkee kohtauspaikalta toiselle.

Raamattukylän yhtenä esikuvana ovat keskiaikaiset mysteerinäytelmät. Niissä  kaupunkien asukkaat ja ammattikunnat  kokoontuivat esittämään Raamatun kertomuksiin perustuvia näytelmiä.

Vivamon Raamattukylän ohjelmistossa on vuosittain kolme esityskautta: joulu, pääsiäinen ja kesäkausi. Lähes joka kesäksi kyläteatteri on tuottanut yhden uuden näytelmän. Vuoden 2015 uutuusnäytelmä on Palava pensas, joka kertoo Mooseksen elämästä. Tänä kesänä ohjelmistoon ovat kuuluneet myös näytelmät Marian miekka ja Kalastajat.

Raamattukylän näytelmien ohjaajana on vuodesta 2007 toiminut Matias Nyman. Käsikirjoitukset ja laulujen sanat on kirjoittanut Anna-Mari Kaskinen.

T’änä kesänä Palava pensas -näytelmää esitetään vielä 28.-29.7. ja elokuussa ohjelmistossa on Marian miekka 6-8.8.