Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Viron korkeatasoinen poikakuoro saapuu Suomeen

 

Helsinki saa harvinaisen vieraan kuluvan kuun lopussa, kun 100 hengen poikakuoro Virosta saapuu konsertoimaan kapellimestari Lehari Kaustelin johdolla. Korkeatasoinen Pyhän Mikaelin poikakuoro tunnetaan maailmalla erityisesti historiallisen kirkkomusiikin esittäjänä.

Mukana on myös Collegium Consonante-orkesteri sekä baritoni ja kontratenori Taaniel Kirikal ja viulutaiteilija Triin Ruubel. Ohjelmiston erikoisuutena kuullaan Urmas Sisaskin Messu nro. 5, joka on teoksen ensi-esitys Suomessa. Lisäksi tullaan kuulemaan J. S Bachin ja Lepo Sumeran musiikkia.

– Näin hienoa ohjelmistoa johdan aika harvoin edes Virossa. On hyvin suuri etuoikeus palvella yhdessä tällaisten muusikoitten kanssa. Mutta minusta tärkeintä on kuitenkin halu soittaa Herramme kunniaksi ja tuoda ylistystä hänelle. Se on ensimmäisellä sijalla tässä joukossa, kapellimestari Kaustel kertoo innostuneesti.

SRO Naistenpäivät neliöb. 25.-31.3.

Virolaiset muusikot vierailevat Suomessa Helsingin Tuomiokirkon poikakuoron Cantores Minores järjestämän Helsingin Bach-viikon yhteydessä, joka järjestetään nyt kymmenettä kertaa. Konsertti pidetään 31.10 klo 18 Helsingin Tuomiokirkossa.

Lisätiedot: Hannu Norjanen, 0500-504 392, hannu.norjanen@cantoresminores.net