Piispaehdokas Martti Hirvonen: Luterilaisilla opittavaa ortodokseilta

 

Martti Hirvonen on ehdolla piispanvirkaan.

– Kirkon ei pidä tehdä nykyajan trendien tai virtausten kanssa mitään kompromisseja. Totta kai pitää kuunnella, mitä moraalin alueella tapahtuu ja mitä ihmiset ajattelevat ja miettivät ja ottaa nämä asiat huomioon, mutta kirkon sanoman pitäisi olla jatkuvaa, täräyttää Turun piispaehdokas Martti Hirvonen.

Katariinan seurakunnan kirkkoherrana työskentelevän Hirvosen mukaan evankelis-luterilaisen kirkon ongelmana ei ole uudistusten hitaus vaan mukautuminen muotivirtausten ja mediakeskustelujen mukaan. 

– Kirkon perinne nousee Raamatusta ja Tunnustuskirjoista sekä traditiosta. Kirkon toiminnan ja julistuksen tulisi ammentaa sieltä. Eiväthän ortodoksikirkko ja katolinen kirkkokaan juuri muuta oppiaan – ihmiset sitten liittyvät heihin tai ovat liittymättä.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Martti Hirvosen ajatuksia kuullaan Radio Dein piispatentissa tiistaina 26.10 kello 15.20 alkaen.

 

Kuuntele, mitä Turun Katariinan seurakunnan kirkkoherra, Martti Hirvonen vastaa kysymykseen: ”Jos eduskunta hyväksyy lain sukupuolineutraalista avioliitosta, tulisiko myös kirkon vihkiä avioliittoon samaa sukupuolta olevia pareja vai voiko kirkko vetää tässä asiassa omaa linjaansa?”

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)