Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Virallinen Agricola-leivos haussa

 

Suomen suosituimmat leivontabloggarit ovat suunnitelleet Mikael Agricolalle oman leivoksen. Virallinen Agricola-leivos valitaan tänään alkavan kansalaisäänestyksen avulla. Voittaja julkistetaan Maailman kirjan päivänä 23. huhtikuuta 2014. Leivoskilpailun on järjestänyt Suomen Pipliaseura.

Tänään Mikael Agricolan päivänä juhlitaan suomen kirjakielen syntyä ja lukutaidon kehittymistä Suomessa. Agricola kehitti suomalaisille oman kirjakielen kääntämällä Uuden testamentin suomeksi. Nyt Agricola on saamassa oman leivoksen Runebergin tapaan tunnustuksena uraauurtavasta työstään.

– Idea Agricola-leivoksesta syntyi ajatuksesta, että toisin kuin meille suomalaisille, oikeus omaan kirjakieleen ja lukutaitoon ei ole kaikille kansoille itsestäänselvyys. Tälläkin hetkellä maailmassa on 750 miljoonaa lukutaidotonta, heistä suurin osa naisia, Suomen Pipliaseuran viestintäjohtaja Terhi Huovari, kertoo kilpailun taustasta.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Agricola-leivoksen avulla haluamme muistuttaa suomalaisia lukutaidon merkityksestä demokratian edistäjänä. Lukutaito on perusihmisoikeus, joka poistaa köyhyyttä ja edistää tasa-arvoa, hän jatkaa.

Suomen virallinen Agricola-leivos valitaan kansalaisäänestyksen avulla osoitteessa www.agricola.fi. Leivosehdokkaat ovat neljän suositun leivontabloggarin kädenjälkeä. Mukana ovat Hellapoliisi Kati Jaakonen, Kinuskikissa-yhteisön Sini Visa, Makeaa Murmelin Täydeltä -blogin perustaja Heidi Harjula sekä Painted By Cakes -blogin ylläpitäjä Emma Iivanainen. Äänestys päättyy pääsiäissunnuntaina 20. huhtikuuta ja voittaja julkistetaan Maailman kirjan päivänä 23. huhtikuuta.