Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Viikon debatti kysyy: Puhutteleeko kirkon viestintä korona-kriisissä?

 
Viikon debatti

Meri-Anna Hintsala ja Pekka Kiviranta debatoivat keskiviikkoaamuna kirkon korona-ajan viestinnän osuvuudesta. Kuva: Vantaan seurakunnat / Kirkon kuvapankki

Miten kirkko on onnistunut sanomansa viestimisessä korona-aikana? Kirkko on saanut pandemian puhjettua huomattavan määrän palstatilaa ja media-aikaa. Kaikki eivät ole kuitenkaan tyytyväisiä siihen, miten se saamansa huomion käyttää.

Kirkko teki digiloikan ja  koronakaranteeniin pannut seurakunnat striimaavat piispojen määräyksen mukaisesti jumalanpalveluksiaan. Piispat halusivat viestittää kirkollisen elämän eli jumalanpalveluksen jatkuvuudesta koronan aikana. Se viesti onkin mennyt perille, nyt kaikki tietävät kirkon tehneen digiloikkaa suurin harppauksin siinä kuin muukin yhteiskunta.

Vaan miten kristinuskon viestit, usko ja hengellisyys, nyt kirkosta kuuluvat? Onko kirkolla sanottavaa itse kriisistä, julistavatko seurakunnat nyt toivoa ja rakkautta?

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Radio Dein Viikon debatti kysyy keskiviikkoaamuna, miten kirkon viestintä on koronan aikana onnistunut? Välittyykö koronakirkon digiviestinnässä evankeliumin ilo ja kristillinen toivon sanoma? Suorassa lähetyksessä Helsingin Pasilassa kohtaavat Vantaan seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö, TT Meri-Anna Hintsala ja Evankelisen lähetysyhdistyksen ELY:n hallituksen puheenjohtaja, pastori Pekka Kiviranta.

Viikon debatti suorana lähetyksenä Radio Deissä 15.4. klo 9.05. Uusinta kello 13.05 ja lauantaina 18.4. klo 13.35. Kuunneltavissa FM-taajuuksien ohella suorana ja lähetyksen jälkeen podcastina Radio Dein sivuilla.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)