Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

ViaDia-tori on onnistunut työkokeilutarjonnassa

 

Valtakunnallisessa ViaDia-päivässä käsiteltiin tämän hetken kuumia kysymyksiä, kuten pakolaisasioita, työllistymispolkuja ja syrjäytymisuhan alla olevia nuoria.

ViaDia-päivässä puhuivat niin torin työkokeilussa olleet nuoret kuin järjestön johtohenkilöt. Nuoret kertoivat pitävänsä torin kannustavasta ilmapiiristä, joka on johtanut jopa siihen, että työpaikalle tulee mielellään vapaa-ajallaankin.

ViaDia-torit ovat tarkoitusperiltään lähimmäisten valmennuspaikkoja, joissa kohdataan eri ikäryhmistä ja kulttuuritaustoista tulleita nuoria.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

– Haluamme olla jatkossakin mukana valmentamassa nuoria työelämään, toteaa Jappe Vilponen, joka toimii ViaDia-torin työalavastaavana ViaDia ry:ssä.

Pakolaisinfossa tuotiin esille ajankohtainen avun tarve. ViaDia ry sekä Suomen Vapaakirkko ovat mukana auttamassa muun muassa eri hankehauilla. Monikulttuurisen työn työalavastaava  Pia Vappula puhui suomen kielen harjoituksen kehittämisestä arjen keskellä, jotta maahanmuuttajat eivät jäisi kielimuurien taakse.

Työkokeilu antoi myönteistä virettä

Päivässä oli mukana myös aistivammainen ja viittomakielinen Heidi Airaksinen. Heidin kokemus ViaDia-torin asiakaspalvelussa toi hänelle uutta itseluottamusta. Heidi kertoi työkokeilun avanneen hänelle uusia mahdollisuuksia. Kuurojen ja kuulevien eri maailmat lähentyivät yhdessä kuljetun matkan aikana.

ViaDia-päivässä mukana ollut Kuurojen liiton työasiamies Senni Virkkunen kertoi Heidissä tapahtuneesta muutoksesta työkokeilujakson jälkeen. Virkkunen haastoi muitakin ViaDia-paikallisyhdistyksiä ottamaan aistivammaisia työyhteyteen.

Marraskuun 14. päivänä järjestetty ViaDia-päivä päättyi Järvenpään Arkissa järjestettyyn Hyvän Mielen -iltaan, jossa oli musiikkia ja tarinoita Jumalan muuttavasta voimasta.

ViaDia ry on Suomen Vapaakirkon arvoihin pohjautuva valtakunnallinen diakoniatyön järjestö, jonka tavoitteena on palvella Jumalaa, auttaa lähimmäisiä ja levittää diakonista liikehdintää Suomessa ja ulkomailla.

Teksti ja kuva: Kia Turunen