Venäläisjoukkojen vankina ollut ukrainalaispastori: ”Jumala on hyvä”!

 

Venäläisiä sotilaita. Kuvituskuva: Pexels

Venäjän armeijan vangitsema, sodan repimässä Itä-Ukrainassa asuva pastori vapautui reilun viikon vankeuden jälkeen. Hänet siepattiin kotoaan venäläisten hallitsemasta Melitopolin kaupungista 19.3.

Pastori Dmitry Bodyun vaimo Helen Bodyu ilmoitti Facebookissa maanantaina 28.3., että hänen miehensä on vapautettu, Christian Post -verkkolehti (30.3.) uutisoi.

– Dmitry on kotona. Hän voi hyvin. Kiitos teille osallistumisestanne ja huolehtimisestanne, avusta ja rakkaudesta! Jumala on hyvä! Ylistys Jumalalle!

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Pastorin perhe oli aiemmin kertonut medialle, että Venäjän armeijan joukot rynnäköivät heidän kotiinsa, takavarikoivat pastorin amerikkalaisen passin sekä perheen puhelimet ja muut laitteet. Sieppauksen jälkeen pastorista ei kuultu mitään päiväkausiin.

Dmitry Bodyu muutti perheensä kanssa Neuvostoliitosta Yhdysvaltoihin vuonna 1990. Perhe asettui asumaan Burlesoniin, Texasiin. Pastori Otis Gillaspie Open Door -kirkosta tuki heitä, jotta he pääsivät muuttamaan maahan. Vaikka Bodyusta ja hänen perheestään tuli Yhdysvaltojen kansalaisia, hän päätti lopulta palata Ukrainaan vaimonsa kanssa perustaakseen sinne useita kirkkoja.

Bodyu toimii pastorina Elämän Sana -seurakunnassa Melitopolissa. Pastori Gillaspien mukaan Bodyu ei halua jättää ”laumaansa” huolimatta siitä, että nyt on vaarallista jäädä Ukrainaan.

– Hän tuntee saaneensa Jumalalta valtuutuksen tehdä mitä Jumala on käskenyt hänen tehdä riippumatta siitä, mitä hänen ympärillään tapahtuu. Minä todella tunnen, että rukous vaikuttaa ja on vaikuttanut tässäkin tapauksessa. Hänestä ei voi olla pitämättä, kun hänet tapaa. Uskon, että hän “vangitsi” vangitsijansa, Gillaspie sanoo Christian Postin mukaan.

Maaliskuun 11. päivänä Reuters raportoi, että Venäjän joukot kidnappasivat Melitopolin pormestarin. Myöhemmin he vapauttivat hänet vaihtokauppana yhdeksälle vankina olleelle venäläiselle sotilaalle. Bodyu puolestaan siepattiin päivä sen jälkeen, kun hän julkaisi videon internetissä ja välitti siinä viestin, että kaupunki on täynnä venäläisiä joukkoja.

– Rutiinimme ovat muuttuneet. Palvelemme ihmisiä ulkona ja yritämme kerätä kaiken sen, mitä saamme käsiimme: elintarvikkeita, vihanneksia, vettä ja lääkkeitä. Yritämme sitten jakaa niitä ihmisille eri puolilla kaupunkia, Bodyu sanoo videolla.

Hän tuo esiin, että monet etsivät suojaa kirkosta. Se tarjoaa mahdollisuuden kohdata toisia ihmisiä, rukoilla yhdessä ja piristää toinen toisiaan.

– Valmistamme lämpimiä aterioita koko ajan, jotta ihmiset saavat syödäkseen. Matkapuhelinverkko on hyvin hidas. Pari päivää sitten meillä ei ollut sähköä, vettä, internet-yhteyttä eikä puhelinverkkoa lähes kahteen päivään, pastori kuvaa.

Bodyu kertoo videolla kirkon ulkopuolella vallitsevasta ilmapiiristä ja jo kuukauden ajan käynnissä olleista taisteluista.

– Tänään on ok, tässä ympäristössä ei nyt ammuskella. Eilen kaupunkiimme lensi joitakin raketteja, mutta me koitamme pärjätä.

Videon lopussa Bodyu toivoo, että sota päättyisi pian.

– Toivomme sitä, rukoilemme sitä ja uskomme, että Jumala voi auttaa meitä. Monessa muussa kaupungissa ukrainalaisilla on vielä pahempi tilanne kuin meillä, pastori toteaa.

*

Otsikkoa editoitu 8.4. klo 15.48.

 

Aiheet

,