Venäjän ortodoksisessa kirkossa nopean toiminnan yksikkö

 

Venäjän ortodoksinen kirkko on muodostanut nopean toiminnan yksikön, joka tarjoaa pikaista kriisiapua onnettomuustilanteissa. Viimeiseltään yksikkö sai komennuksen terrori-iskun kohteeksi joutuneelle Domedeovon lentoasemalle.

Jouko pappeja ja sisaria – eräänlainen Venäjän kirkon nopean toiminnan yksikkö – on räjähdyksen ensi hetkistä alkaen ollut terrori-iskun uhrien tukena. Heidän tehtävänään on auttaa uhreja selviämään järkyttävästä tilanteesta niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Sisar Polina Jufereva tuli räjähdys paikalle ensimmäisten joukossa.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

– Saavuimme lentokentälle klo 19. Kaikki uhrit oli jo otettu Moskovan ja Moskovan ympäristön sairaaloihin. Mutta me puhuimme heidän sukulaisilleen, jotka olivat lentoasemalla ja toimitimme rukouspalveluksia kuolleille. Näiden jälkeen menimme Domodedovon sairaalaan, sisar Polina kertoo The Voice of Russia -uutissivuostolla.

Polinalle tämä ei ollut ensimmäinen kokemus työskentelystä terrori-iskun uhrien kanssa. Maaliskuussa hän työskenteli Moskovan metroiskun uhrien kanssa ja hän oli mukana myös Vladikavkazin terrori-iskun urien auttamisessa. Nykyisin hän toimii Moskovan patriarkaatissa tämän sektorin koordinaattorina. Papit ja sisaret noudattavat erityistä ensiapukurssiohjelmaa, jonka hätätilaministeriö on heille kehittänyt. Tähän mennessä kurssin on suorittanut noin 60 pappia ja sisarta.

– Kurssilla opetetaan antamaan, ei vain ensiapua, vaan myös psykologista tukea, joka ei ole ollenkaan vähäarvoisempaa. Monet haavoittuneet ja heidän omaisensa voivat olla shokissa pitkään ja ilman hyvin ajoitettua tukea seuraukset voivat olla hyvin surullisia, Polina kertoo

Tällä hetkellä Moskovan patriarkaatin pappeja ja nunnia on kellon ympäri palveluksessa sairaaloissa, joissa iskujen uhrit saavat hoitoa.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie