Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Varikkomessussa kolehdin voi nyt lahjoittaa Messengerissä

 

Kuvakaappaus Uuden Verson chatbotista.

Uusi Verso -yhteisö otti ensimmäisenä kirkossa käyttöön kolehdinkeruun Facebook Messengerin kautta.

Nordean mukaan viime vuonna vain 13 prosenttia suomalaisista kertoi käyttävänsä käteistä pääasiallisena maksuvälineenään. Mobiililaitteilla maksaminen sitä vastoin on kasvussa. Facebook Messengerin avulla maksaminen on yksi vaihtoehdoista, jossa maksajan ei tarvitse syöttää maksukorttitietojaan. Kirkossa sen otti käyttöön ensimmäisenä Suomessa Uusi Verso -yhteisö. Sunnuntaina 19.11. kokeiltiin kolehdin lahjoittamista yhteisön kahdessa Varikkomessussa.

 

Dei Neliöb.20.9.-11.10. MJa

Sijainniksi määriteltävä kirkko

Miten maksaminen toimii Uudella Versolla Messengerin kautta? Ensin tarvitaan Facebook Messenger -sovellus puhelimeen. Sen lisäksi pitää olla ladattuna jokin seuraavista sovelluksista: Pivo-lompakko, S-mobiili, Nordea-siirto tai OP-mobiili. Pivo-lompakossa tulee aktivoida tilisiirto, korttimaksu tai Siirto-maksu. Muissa pitää aktivoida Siirto-maksu. Tämän jälkeen avataan Messenger ja keskustellaan käyttäjän Uusi Verso kanssa.

Kolehdin antamiseksi lahjoittajan tulee määritellä sijaintinsa, jota Uusi Verso pyytää Messengerissä. Lahjoittaminen ei ole mahdollista, jos sijainniksi ei ole määritelty Varikkomessun paikkaa, Tesoman kirkkoa. Tällä pyritään varmistamaan se, että kolehti kerätään todella kirkossa.

 

Turvallisempaa kuin lähimaksu

Uusi Verso on toteuttanut vapaaehtoisvoimin automaattisen vastausrobotin Messengerissä. Yhteisö tarjoaa Messengerissä muutakin sisältöä kuin mahdollisuuden lahjoittamiseen. Sen kautta voi lukea blogeja, kuunnella saarnoja tai vaikkapa lähettää esirukouspyynnön. Kaikkia toimintoja käytetään anonyymisti.

– Sisältöä tulee lisää jatkuvasti, Uuden Verson pappi Olli Viljakainen kertoo.

Ensimmäisissä kokeilumessuissa Messenger-lahjoituksia tuli jo 26. Viljakainen kuitenkin arvelee, ettei moni ollut etukäteen ladannut tarvittavaa sovellusta puhelimeensa. Hän kannustaakin lataamiseen ja korostaa maksamisen turvallisuutta.

– Maksutilanne muistuttaa lähimaksua kassalla, mutta on turvallisempaa.

Messenger-lahjoittamisen ohella Varikkomessuissa voi edelleen lahjoittaa myös perinteiseen tapaan käteisellä.

 

 

 

Aiheet