Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Vapaakirkko on vahvassa kasvussa

 

Talousjohtaja Kimmo Kaartama (oik.) onnittelee suurimman jäsenkasvun saavuttaneen Espoon vapaaseurakunnan edustajia Kenno Leieriä ja Hannu Salmensaarta.

Vapaakirkossa vuosi 2015 oli hyvän tuloksen positiivisen jäsenkehityksen vuosi.

Viimeisen 10 vuoden aikana Suomen Vapaakirkon jäsenmäärä on kasvanut 17,5 %. Vuonna 2005 Vapaakirkossa oli 8 976 varsianaista jäsentä, kun heitä oli vuonna 2015 jo 10 550. Kaikkiaan Vapaakirkossa on jäseniä 15 828, mikä pitää sisällään myös alaikäiset ja ulkojäsenet.

– On äärimmäisen kannustavaa nähdä näin positiivinen kehitys. Positiivisesta jäsenkehityksestä kiitos kuuluu meidän seurakunnillemme, joissa käytännön työ tehdään. Olkoon tämä rohkaisuna työntekijöillemme ja vapaaehtoisillemme, jotka tekevät työtä ihmisten parissa, kirkkokunnanjohtaja Hannu vuorinen kiittelee.

Dei Neliöb.20.9.-11.10. MJa

Tilastoja tarkasteltiin Hämeenlinnassa Suomen vapaakirkon kesäjuhlien yhteydessä pidetyssä Vapaakirkon vuosikokouksessa sekä kappalemääräisesti, että prosentuaalisesti. Jäsenmääräänsä 10 vuoden aikana kasvatti eniten Espoon vapaaseurakunta, jolla oli jäseniä vuoden 2015 lopussa 215, kun heitä oli vuonna 2005 vain 78. Prosentuaalisesti tarkasteltuna Kankaanpään vapaaseurakunta oli vahvimman kasvun seurakunta, sillä heidän jäsenmääränsä yli kolminkertaistui 10 vuoden aikana. Jäseniä Kankaanpäässä oli vuonna 2015 78, kun heitä oli 2005 vain 24.

Myös taloudellisilla mittareilla vuosi 2015 oli menestyksekäs.

– Tulos oli positiivinen yllätys. Se oli paljon parempi kuin mitä odotimme, sillä tähtäsimme 0-tulokseen. Positiivinen tulos pohjautui vahvasti liiketoiminnalliseen tulokseen, mutta myös lahjoituksia oli enemmän kuin olimme odottaneet, Suomen Vapaakirkon talousjohtaja Kimmo Kaartamaa kertoo.