Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Vantaan Pioneerit järjestävät lapsille noitaleirin pääsiäisenä – vaihtuiko aate?

 

Vantaan Pioneerien noitaleiri järjestetään Ylöjärvellä.

Vantaan Pioneerit eli Suomen Demokratian Pioneerien Liiton Vantaan Aluejärjestö ry. järjestää lapsille noitaleirin Ylöjärvellä pääsiäisen aikaan 3.-5.4.2015. Onko vasemmistolaisen nuorisojärjestön pääsiäsileirillä vahva aate vaihtunut noitaleikkeihin?

Noitaleirin järjestämisellä on SDPL:n Vantaan aluejärjestössä monivuotiset perinteet.

– Noitaleirejä on järjestetty ennemminkin, mutta tällä kertaa mukana on yhteistyökumppanina sisarjärjestö Hämeen pioneerit. Leirille ilmoittautuneita on tähän mennessä viitisentoista Vantaalta ja saman verran Tampereen lähialueelta, SDPL:n toiminnanjohtaja Ismo Haapala kertoo.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Leirin ohjelmaan kuuluu mm. pääsiaisaiheista askartelua pajunoksineen ja yöllinen seikkaluretki trullitamineissa. Myös ruokailu on pääsiäisteemaan mukaista. Kristilliset elementit loistavat tietenkin poissaolollaan, sillä kansandemokraatit ovat tunnetusti ateisteja.

Pioneerien leiritoiminta nykyään

SDPL järjestää vuosittain muitakin leirejä. Esimerkiksi juhannuksena järjestettävä perheleiri pyrkii tarjoamaan raittiin juhannuksenviettovaihtoehdon. Vuosittain järjestettävä on myös lasten kesäleiri, joka on tarkoitettu 5-15-vuotiaille.

– Kaikkein leiriemme ohjelmaan kuuluu pelejä, leikkejä, askartelua ja seikkailuretkiä, Haapala sanoo. 

– Myös musiikkileirejä järjestetään vuodenajasta riippumatta.

SDPL:n pioneeritoiminta on järjestön nettisivujen mukaan aatteellista, mutta puoluepoliittisesti sitoutumatonta järjestötoimintaa. Pioneeriarvoihin luetaan vapaus, tasa-arvo, inhimillisyys, oikeudenmukaisuus, solidaarisuus, vastuullisuus, rehellisyys, maailmanrauha, ympäristönsuojelu sekä työn kunnioittaminen.