Hyvät: Äänisisällöt rynnistivät viestintämarkkinoille – Miten pärjää kotimainen kristillinen podcast? Yleinen: ”Osa saattohoitopotilaista kaipaa hengellistä tukea enemmän kuin mitään muuta”

Vanhoillislestadiolaisen liikkeen johtohahmo Matti Taskila on kuollut

 

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys (SRK) ry:n edellinen puheenjohtaja Matti Taskila nukkui pois 2.3.2023.

SRK:n pitkäaikainen johtokunnan jäsen ja puheenjohtaja Matti Taskila kuoli kotonaan Kannuksessa varhain torstaiaamuna 2.3.2023, vaikean sairauden murtamana.

Matti Taskila oli syntynyt Vihannin Alpuassa 2.9.1955. Elämäntyönsä hän teki koulumaailmassa, toimien opettajana ja rehtorina. Eläkkeelle hän jäi vuonna 2015.
Taskila toimi elämänsä aikana monissa luottamustehtävissä. Hän oli Kannuksen kaupunginvaltuustossa ja seurakunnan kirkkovaltuustossa. Kirkolliskokousedustajana Taskila toimi vuodesta 2016 lähtien.

Perheniemi Neliöb. 27.3.- MJa

Vanhoillislestadiolaisessa kristillisyydessä Taskila toimi maallikkosaarnaajan tehtävässä vuodesta 1984. SRK:n johtokunnan jäsenenä Taskila oli vuodesta 2004 alkaen ja toimi sen puheenjohtajana vuosina 2017–2022. Samoin hän toimi SRK:n julkaisujen toimitusneuvoston jäsenenä. Lisäksi hän oli mukana Reisjärven kristillisen kansanopiston hallinnossa, toimien johtokunnan puheenjohtajana. Taskila oli myös Kannuksen rauhanyhdistyksen pitkäaikainen
puheenjohtajana.

Matti Taskila siunataan haudan lepoon Kannuksessa lauantaina 1.4.2023.