Valtakunnallista mediamissiota rakennetaan laajalla rintamalla

 
Kuva IRR-TV/ Stanislav Voronin

Yleiskristillinen medialähetysjärjestö IRR-TV on yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa järjestänyt seitsemän maakunnallista Mahdollisuus Muutokseen -missiota Suomessa. Nyt on valmisteilla valtakunnallinen mediamissio syksylle 2022.

Tällä hetkellä IRR-TV:n yhteistyökumppaneita mediamission valmisteluissa ovat Kansan Raamattuseura, Mission Europe, Suomen Evankelinen Allianssi, Hyvä Sanoma ry, XEE -evankeliointi elämäntapana, Radio Dei ja Aikamedia. Useiden järjestöjen ja kirkkokuntien kanssa neuvottelut ovat vielä avoinne. Kaikki tahot, joilla on näky Suomen tavoittamiseksi evankeliumilla, ovat tervetulleita mukaan.

Tarvitaan rukousta, että mahdollisimman laaja rintama liittyisi evankeliumin välittämiseen Suomeen. Nyt jos koskaan tarvitaan kristittyjen yhteistä todistusta Jumalan muuttavasta voimasta maassamme, sanoo IRR-TV:n missiokoordinaattori Onni Haapala.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Korona ajoi maakunnalliset tapaamiset webinaareiksi

Tammi- helmikuun aikana oli tarkoitus kiertää ympäri Suomea tiedottamassa seurakuntien pastoreita ja muita vastuunkantajia medioamissiosta, IRR-TV:stä kerrotaan. Koronarajoitukset kuitenkin estivät fyysiset tapaamiset, mutta verkon kautta on järjestetty kaikkiaan 17 videoneuvottelua, joilla on tavoitettu ihmisiä eri puolilta Suomea. Neuvotteluihin on osallistunut IRR-TV:n edustajien lisäksi yhteistyökumppaneita ja paikallisten seurakuntien edustajia.

Kansanlähetyksen lähetysjohtajan tehtävistä Mission Europeen siirtynyt toiminnanjohtaja Mika Tuovinen on mukana hankkeessa. Hän on osallistunut jokaiseen videoneuvotteluun.

– Luterilaisena pappina olen mukana valtakunnallisen mediamission järjestelyissä. Kyse on ainutlaatuisesta yrityksestä Suomessa. Olen mukana tässä missiossa, sillä kaipaan itse hengellistä virvoitusta. Aikamme apatian ja epäuskon henki uhkaa tulla myös oman puseron sisälle. Siksi iloitsen, kun on niitä, jotka haluavat tehdä jotain kansamme ja kristikuntamme hyväksi. Haluan kulkea heidän rinnallaan yhteisen evankeliumin ja ihmisten puolesta, Tuovinen kertoo.

 

Kuva IRR-TV / Stanislav Voronin

Vuosi 2021 on rukouksen ja varustautumisen aikaa

Mediamissio nostaa hengelliset asiat kuukauden tärkeimmäksi puheenaiheeksi koko maassa. Mission onnistuminen edellyttää sitä, että maamme kristityt ovat hereillä ja valmiina hyödyntämään median tarjoaman puheenaiheen. Myös seurakunnille tarjotaan ainutlaatuista tilaisuutta tavoittaa evankeliumilla niitä ihmisiä, joita median kautta välitetty sanoma on puhutellut.

Vuoden 2021 aikana on tarkoitus kannustaa seurakuntia mukaan ja varustaa niitä sekä rukoilla tapahtuman puolesta. Seurakuntien ja seurakuntalaisten varustamiseen on tarjolla on erilaisia koulutuksia ja kursseja.

Rakenteilla on myös koko maan kattava rukousverkosto. Tarkoitus on, että vuosi ennen mission alkua eri paikkakunnilla järjestettäisiin kerran kuukaudessa seurakuntien yhteinen rukousilta mission puolesta. Mission aikana tullaan järjestämään koko kuukauden ajaksi ympärivuorokautinen rukouspäivystys Suomen puolesta.

Jättimäinen ulkomainos Helsingin Mikonkadulla Pääkaupunkiseudun missiossa vuonna 2011 Rautatieasemaa vastapäätä. Kuva IRR-TV / Stanislav Voronin

Miten voi tulla mukaan?

– Kutsumme kaikkia kristillisiä seurakuntia, järjestöjä ja kristittyjä rukoilemaan mediamission ja kristittyjen yhteyden puolesta Suomessa. Lähetämme seurakunnille ja järjestöille kampanjainfoa ja ilmoittautumiskaavaakkeen, Onni Haapala kertoo.

– Rohkaisemme kristittyjä eri puolilla Suomea kysymään oman seurakuntansa johdolta, onko missioasia esillä seurakunnan päätöksentekoelimissä.

Teksti: Ari Talja ja Onni Haapala

 

Aiheet