Yleinen: Tuleva piispa Matti Salomäki: ”Selkeä tulos josta on hyvä lähteä aloittamaan” Kirkko: Joutjärven seurakuntaneuvosto linjasi: Kohtaamispaikka saa lähteä seurakunnasta

Valamon luostarissa alkaa kypsyä viski

 

Valamon luostari alkaa tislata viskiä. Luostariviskin valmistaminen on määrä aloittaa syksyllä. Aivan heti luostarivieraille ei viskimaistiaisia ole tarjolla, sillä mallastetun ohran, veden ja hiivan annetaan kypsyä Valamon tammitynnyreissä vähintään kolme vuotta.

Valamon luostari aikoo myydä luostariviskiään myös Alkolle. Ensimmäiset pullotteet ovat tulossa myymälöiden valikoimiin vuonna 2018.

Valamon luostari tiedottaa, että tislaamotoiminta tulee työllistämään kaksi vakituista, ympärivuotista työntekijää sekä kausiluontoisia tynnyrinpyörittäjiä.

TV7 neliöb 24.11.-10.12.MJa

Valamon viskitislaamon rakentaminen maksaa miljoona euroa. Vuositasolla luostarissa valmistetaan 120 000 litraa puhdasta alkoholia.

Luostariviskin valmistaa Valamon Luostarin Tislaamo. Luostari on tehnyt aiemmin mietoja ja väkeviä viinejä yhteistyössä Hermannin Viinitilan kanssa. Viinitila on mukana myös uudessa viskihankkeessa.

Tislaustaito on tullut Arabiasta Eurooppaan noin 1100-luvulla munkkien matkassa. Nykyaikaisen viskin ensimmäisinä valmistajina pidetään irlantilaisia munkkeja.

 
Radio Dei Radiot_fi