Ihmisiä ja ilmiöitä: Jari Kekäle: ”Ei se varmaan Jumalalle ole mikään tiedonanto, kun kerromme, että nyt tuntuu tältä” Elämäntaito: Jouni Turtiainen on ollut päähän potkittujen uskollinen ystävä

Väki vähenee pohjoisen jumalanpalveluksissakin

 

Oulun tuomiokirkko. Kuva: TeVe

Jumalanpalveluksissa käyvien määrä ei ole laskenut vain etelässä, vaan sama ilmiö on tuttu myös Oulun hiippakunnassa.

Tuomiorovasti Matti Pikkarainen ei kuitenkaan tinkisi messuista vaan karsisi ennemmin seurakuntayhtymän tukipalveluista eli hallinnollisista töistä.

Keskiverto kirkkoon kuuluva suomalainen käy vuoden aikana yhden kerran sunnuntain jumalanpalveluksessa, kerrotaan kirkon vuosikirjassa 2009.

Tästä huolimatta esimerkiksi Oulussa järjestetään sunnuntaisin kello 10 ja kello 12 alkavia jumalanpalveluksia muutamien kilometrien säteellä toistakymmentä, kertoo sanomalehti Kaleva.

Perheniemi neliöb. vkot 39-40. MJa

Tuomiorovasti Matti Pikkarainen sanoo, että olisi perusteltua monipuolistaa sekä aikatauluttaa sunnuntain messuja uudelleen.

Gospelmessuissa väkeä

Oulussakin sunnuntaimessun rinnalla vietetyt gospel- ja tuomasmessut, ja seurakunnan järjestämät musiikkitilaisuudet vetävät huomattavasti enemmän kävijöitä kuin jumalanpalvelukset.

Pikkaraisen mukaan jumalanpalveluksista ei silti säästetä.

– Kyllä voisimme säästääkin, mutta me emme ole ensimmäisenä laittamassa pappeja ja kanttoreita pellolle. Jos säästää pitää, se on tukipalveluista, tuomiorovasti sanoo lehtihaastattelussa.

 
Artikkelibanneri perussanoma