Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Vain yhdellä kymmenestä Amerikkalaisesta on kristillinen maailmankatsomus

 

Kuva: Pixabay

Tutkimuksen mukaan vain 10%:lla Yhdysvaltalaisista on raamatullinen maailmankatsomus, vaikka itseään kristityiksi kutsuvia on 100 miljoonaa.

American Culture and Faith Instituutin julkaisemassa kyselyssä seitsemän kymmenestä amerikkalaisesta kutsui itseään kristityksi, mutta suhteellisen harvat osasivat vastata kysymyksiin Raamatusta ja kristillisistä uskomuksista.

ACFI:n mukaan maailmankatsomus määrittelee esimerkiksi mitä pidetään hyvänä tai pahana, arvokkaana tai arvottomana, oikeana tai vääränä.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

– On erittäin tärkeää tietää kuinka monella ihmisellä on raamatullinen maailmankatsomus, koska ihmisten käyttäytyminen perustuu uskomuksiin – me teemme sen, mitä uskomme. Toisin sanoen maailmankatsomme määrittelee käyttäytymistämme ja valintoja joita teemme, kertoo tutkija George Barna.

Kysely arvioi ihmisten maailmankuvaa käyttäen 20 kysymystä keskeisistä hengellisistä uskomuksista ja 20 kysymystä, jotka arvioivat käyttäytymistä. Vastauksia arvioitiin suhteessa Raamatun sisältöön. Ne, jotka vastasivat 80 prosenttiin tai useampaan kysymykseen raamatullisten periaatteiden mukaisesti, luettiin ihmisiin, joilla on raamatullinen maailmankatsomus.

– Tutkimuksemme keräsi tietoa käyttäytymisestä ja asenteista, jotka liittyvät käytännön asioihin kuten valehteluun, huijaamiseen, varkauteen, pornografiaan ja Jumalan luonteeseen, Barna selittää. Barnan mukaan kyselyssä mitattiin Raamatun perusperiaatteita, ei monimutkaisia teologisia teorioita.