Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Uusi Tie -lehti uudistunut

 

Pääsiäisen kaksoisnumero ilmestyy uudistuneessa asussa

Tämän viikon Uusi Tie -lehti on ulkoasultaan uudistunut. Myös sisällön rakenteessa on jonkin verran muutoksia. Lehden kansi, taittomalli ja värimaailma ovat raikastuneet. Samoin kirjasintyyppi on vaihtunut.

Päätoimittaja Leif Nummelan mukaan sanoma säilyy, vaikka asu uudistuukin. ”Sanoman puolesta jatkamme sitoutuen vahvasti Jumalan sanaan. Teemme uskoa synnyttävää ja rakentavaa, lähetystyöhön innostavaa ja ajan ilmiöitä Raamatun valossa rohkeasti arvioivaa lehteä”, Nummela kirjoittaa tämän viikon lehdessä.

Nummela kertoo, että viimeisimmän lukijatutkimuksen mukaan lukijat olivat tyytyväisiä lehden sisältöön, mutta kaipasivat ulkoasuun piristystä.

Suurin muutos sisällön rakenteessa tulee vastaan ensimmäisillä sivuilla, missä on pitkähkö juttu painavasta asiasta. Pääsiäisnumerossa se on perheneuvoja Saara Kinnusen haastattelu sovinnosta ja muutoksesta. Pääkirjoitus on myös samalla aukeamalla.

Lehti on normaalista 16-sivuinen, kuten tähänkin asti. Lisäksi tänä vuonna on neljä 20-sivuista kaksoisnumeroa, jolloin pyritään käsittelemään jotakin aihetta perusteellisemmin. Tällä kertaa teemana on Venäjä ja Inkerin kirkon työ.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Uusi Tie -lehden ensimmäinen numero ilmestyi 29.10.1964. Se syntyi kyseenalaistamaan 1960-luvulla nousseita arvoja ja taistelemaan yhteiskunnan ja kirkon maallistumista vastaan. Se yhdisti samoihin aikoihin syntynyttä herätystä yhteisen näyn innoittamana. Lehden tehtäväksi nähtiin todistuksen tuominen Kristuksesta herätykseksi ja hengellisen elämän synnyttämiseksi. Tavoitteena oli myös uskovien ruokkiminen ja ohjaaminen vastuuta kantaviksi Kristuksen ruumiin jäseniksi.

”Tehtävämme on edelleen sama”, toteaa päätoimittaja Leif Nummela.

Lehden kustantaja on Kustannus Oy Uusi Tie.