Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Uusi opiskelijalehti Breikki evästää oppimiseen ja ihmissuhteisiin

 

Kerran vuodessa julkaistava Breikki käsittelee opiskelijan elämään liittyviä ajankohtaisia teemoja.

Lehden ensimmäisessä numerossa käsitellään muun muassa oppimisen taitoja, joihin antaa vinkkejä filosofi Lauri Järvilehto. Ihmissuhteista, itsetunnosta ja elämänarvoista omia kokemuksiaan jakaa pin up -malli Milka Taivassalo. Seurustelun ja tutustumisen haasteiden valottamiseksi järjestettiin kahden opiskelijan sokkotreffit. Lisäksi lehdessä on opiskelijoiden kertomuksia omasta elämästään ja uskostaan suomeksi ja englanniksi.

– Halusimme tehdä lehden, joka olisi rohkaiseva kädenojennus opiskelijalle ja josta hän voisi saada vinkkejä opiskeluihin sekä elämän evästä, toteaa päätoimittaja Pekka Ryhänen Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksestä.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Breikki-lehden edeltäjänä toimi VIP-opiskelijalehti, jota julkaistiin vuodesta 2007 viime vuoteen asti.

– Keräsimme palautetta VIP-lehdestä, jonka perusteella päättelimme, että on aika kehittää lehden ulkoasua ja formaattia, jotta olisimme ajassa kiinni. Tässä prosessissa päädyimme luomaan kokonaan uuden lehden, jolloin syntyi Breikki, Ryhänen kertaa.

Breikki-lehti on suunniteltu julkaistavaksi aina syyslukukauden alussa. Julkaisijoina ovat Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO), Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (SLEY) ja Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL). Lehteä jaetaan ilmaiseksi mm. kampuksilla, tapahtumissa ja opiskelija-asuntoloihin ympäri Suomea.

 
artikkelibanneri Uusi Tie