Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Uusi kirkkorakennus vihittiin käyttöön Japanissa

 

Vastavihitty luterilainen kirkko sijaitsee Awajin saarella Sumoton kaupungissa. Kuva Daniel Nummela.

Awajin seurakunnan maaliskuun lopussa käyttöönotettu, suomalaisten ja japanilaisten yhteistyönä rakentama uusi kirkkorakennus vihittiin käyttöön sunnuntaina 18.5. juhlajumalanpalveluksessa. Seurakunnan pastori Daniel Nummela saarnasi ja suoritti kirkon vihkimisen. Tilaisuuteen osallistui omien seurakuntalaisten lisäksi väkeä lähialueen sekä Länsi-Japanin ev.lut. kirkon (LJELK) muista seurakunnista sekä rakennushankkeessa mukana olleita yhteensä 145 henkilöä.

Suomesta paikalla olivat Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Jukka Kallioinen, kirkon suunnitellut arkkitehti Hannu Nokelainen sekä kirkkorakennushanketta taloudellisesti tukenut Salon seurakunnan ryhmä.

– Uuden kirkon suunnittelu- ja rakennusprosessi on tulosta suuren joukon yhteistyöstä. Uskon, että myös suomalaisten rukoukset ovat kantaneet ja auttaneet siinä, että kirkko valmistui, Daniel Nummela totesi kiitollisena.

– Jumala on antanut meille kirkon, ilman hänen siunaustaan ei rakentaminen olisi onnistunut, Nummela muistutti saarnassa ja esitti toiveen, että Jumala täyttäisi kirkon ja antaisi kasvua japanilaisiin seurakuntiin. Jo kuluneen vuoden aikana Awajin seurakunta on saanut kahdeksan uutta jäsentä.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Lähtöpisteessä alueen tavoittamiseksi

LJELK:n presidentti Hideki Matsumura kehui puheenvuorossaan valoisaa kirkkosalia, jossa riittää korkeutta ja avaruutta. Hän painotti, että nyt oltiin vasta lähtöpisteessä alueen ihmisten tavoittamiseksi, eikä vastoinkäymisiltä voi välttyä.

– Jeesus on kuitenkin aina luvannut olla kanssamme, presidentti Matsumura totesi.

Seurakunnan entinen työntekijä Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Jukka Kallioinen muisteli, miten kahdeksan vuotta sitten seurakunnassa oli vain viisi aktiivista jäsentä, kun tänään heitä on 26 henkilöä.

– Olen liikuttunut ja kiitollinen Jumalan armosta ja uudesta, upeasta kirkkorakennuksesta, Kallioinen kertoi tervehdyksessään. Yhdeksi syyksi kasvulle Kallioinen nosti esiin rakkaudellisen ilmapiirin, joka seurakunnassa vallitsee, ja kehotti rukoilemaan, että rakkaus säilyisi.

Salon seurakunnan lähetyspastori Kimmo Malinen ilmaisi ilonsa jo vuosia jatkuneesta seurakunnan työstä alueen ihmisten tavoittamiseksi ja uudesta kirkkorakennuksesta. Seurakunta haluaa jatkaa tukeaan Awajin seurakunnalle ja lahjoittaa sille lasimaalauksen uuteen kirkkosaliin.

TEKSTI: ULLA PENDOLIN

Seurakuntalaisten haastatteluja ja lisää aiheesta tämän viikon Uusi Tie -lehdessä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie