Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Uusi karttasovellus herättää hautausmaan tarinat eloon Tampereen Kalevankankaalla

 

Kalevankankaan hautausmaan uusi karttasovellus otetaan käyttöön sunnuntaina 22.9. Jatkossa hautausmaalla voi tutustua edesmenneisiin merkkihenkilöihin kännykän avulla. Karttasovellusta juhlistetaan ulkoilmamessulla kello 12.

Karttasovellusta juhlistavan ulkoilmamessussa saarnaa tuomiorovasti Olli Hallikanen ja liturgina on pastori Kati Eloranta. Messun jälkeen kuullaan apulaispormestarin tervehdys ja näyttelijä Ahti Jokisen runoesitys. Päivä jatkuu opastetuilla hautausmaakierroksilla.

Kalevankankaan hautausmaa on yksi Tampereen suosituimmista vierailukohteista ja myös valtakunnallisesti merkittävä kulttuurikohde. Sieltä löytyy niin kirjailija Väinö Linnan, muusikko Juice Leskisen, punapäällikkö Hugo Salmelan kuin myös arkkitehti Wivi Lönnin viimeinen leposija.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Karttasovelluksessa merkkihenkilöt esitellään kuvien ja tarinoiden kautta. Tekstit voi myös kuunnella tamperelaisnäyttelijä Ahti Jokisen lukemana.

Karttasovellus nostaa esiin merkkihenkilöiden historiaa mutta yhtä arvokkaita ovat tavallisten tamperelaisten tarinat. Siksi Tampereen seurakunnat haluaa haastaa kaupunkilaisia kertomaan edesmenneiden läheistensä elämästä, kertoo tiedottaja Eva Wäljas.

– Olisi upeaa jos myös tavallisten tamperelaisten tarinat tulisi kerrotuksi. Haastamme ihmisiä tulemaan hautausmaalle läheisensä haudan luo juhlapäivänä 22.9. kello 14-15. Pääportilla jaetaan tapahtumapäivänä Mummon Kammarin vapaaehtoisten askartelemia ruusukkeita, joista muut voivat tunnistaa tarinankertojat.